SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Fižolova pita s tuno

Slasten recept, ki je nastal med pospravljanjem shrambe in hladilnika.

Kaj se potrebuje za okusno pito?
TESTO
350 g moke, tip 500
200 g margarine za peko
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke grobo mletega popra
40 ml hladne vode (4 žlice)
NADEV
200 g tuninega fileja
250 g rjavega fižola
1 večjo čebula
1 večje korenje
1/3 kumare
1 žlico nastrgane limonine lupine
1 žlico nastrgane pomarančne lupine
sok ene limone
nekaj listkov sveže bazilike
olivno olje
ščepec rožmarina
ščepec muškatnega oreščka
sol
tribarvni grobo mleti poper
OSTALO
4 jajca, sezam, margarina za mazanje pekača




PRIPRAVA - testo

V posodo stresemo moko in potrosimo s soljo in poprom. Nato dodamo na kocke narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Pokapamo z vodo ter pregnetemo, da dobimo testno gmoto.

Linško testo zavijemo v folijo za živila. Nato ga shranimo za 20 minut v hladilnik.
PRIPRAVA - nadev

Tuno narežemo na manjše kose. Potrosimo z nastrgano limonino in pomarančno lupino, grobo sesekljano baziliko ter pokapamo z limoninim sokom. 
Premešamo in pustimo počivati 20 minut.
- čebulo očistimo in grobo sesekljamo
- korenje olupimo, operemo in naribamo
- kumaro operemo in naribamo
- rjavi fižol skuhamo / uporabite lahko tudi fižol iz konzerve

Zelenjavo (čebula, korenje, kumara) stresemo v kozico in pokapamo z olivnim oljem. Nato 4 minute pražimo.
Praženi mešanici dodamo tuno z marinado, fižol in začimbe (rožmarin, muškatni orešček, sol in poper po okusu). Pražimo 4 minute.
SESTAVLJANJE IN PEKA PITE

Okrogel pekač (premera 25 cm, višine 5 cm) premažemo z margarino in potrosimo s semeni sezama. Dve tretjini linškega testa razvaljamo v obliki kroga, premer pekača + višina roba. S testom obložimo pekač.

Testo, ki gleda čez rob, odrežemo.
Testo prekrijemo s folijo za živila. Nato v pekač stresemo sojo. Lahko uporabite tudi fižol ali riž.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 20 minut.

Nato s pekača odstranite polnilo, ki ste ga uporabili pri peki.
V pekač obložen s testom, stresemo nadev in ga enakomerno razporedimo po celotni površini.

Preostanek linškega testa, razvaljamo v obliki kroga, premera pekača.

S testom pokrijemo tunin nadev s fižolom.
Zunanji rob testa nežno, s prsti, pritisnemo, da se spodnji in zgornji del testa sprime. 

Vrhnji del testa s pomočjo noža ali zobotrebca preluknjamo.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut v pekaču, da se umiri. Nato jo odstranimo iz pekača in razrežemo na poljubne kose.

Ob piti postrežemo ocvrto jajce.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]