SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Svinjska ribica s pomarančo

Sočen in okusen kos mesa v kombinaciji s pomarančo in medom je popolna ideja za kosilo, na sončen dan.

Kaj se potrebuje za sočno in okusno glavno jed?

250 g svinjske ribice v kosu
2 pomaranče
4 cvetove brokolija
100 ml belega vina
1 žlica cvetličnega medu
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
Priloga: GRAHOV PIRE
250 g graha
1 žlica masla
sol
tribarvni grobo mleti poper


PRIPRAVA POMARANČ:
Pomaranče olupimo tako, da odstranimo lupino agruma in belo povrhnico. Nato odstranimo koščice in narežemo na manjše kocke.


POSTOPEK PRIPRAVE

Svinjsko ribico natremo s soljo in poprom ter pokapamo z olivnim oljem. Nato jo položimo v vročo kozico in popečemo na vseh straneh, da dobi zlato-rjavo barvo.

Meso pokrijemo s kosom alu folije.

Kozico postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 20 minut.
Kozico postavimo na dovod toplotne energije, odstranimo folijo.
Svinjsko ribico prelijemo s cvetličnim medom. Ko med steče iz mesa, zalijemo z belim vinom ter dodamo brokoli in koščke pomaranče.

Na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo 10 minut. Večkrat obrnemo meso in premešamo.
GRAHOV PIRE

Grah stresemo v kozico, začinimo s soljo in poprom ter zalijemo z vodo. Nato skuhamo.

Grah odcedimo, dodamo maslo ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.

Po potrebi začinimo še s soljo.
SERVIRANJE

Na servirnem krožniku naredimo posteljico iz grahovega pireja. Nato obložimo z rezinami svinjske ribice in pokapamo z omako.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]