Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Nadevana hokaido buča

Kaj je boljšega, kot dobra domača in zdrava buča hokaida z morskim nadevom.

Kaj se potrebuje za okusno kosilo ali večerjo?

2 manjši buči hokaido
200 g pora
250 g kozic
1 kuhan gomolj rdeče pese
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
1 vejica peteršilja
1 strok česna
1 vejica rožmarina


 
PRIPRAVA

Buči, na zgornjem delu odrežemo "klobuk". Odstranimo semena, operemo pod tekočo vodo in osušimo.
Por narežemo na kolobarje, operemo v vodi in dobro odcedimo. Nato ga stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Praženemu poru dodamo kozice. Začinimo s soljo in poprom. 

Nato pražimo 5 minut.
Na koncu dodamo na kocke narezano rdečo peso, grobo sesekljan peteršilj in česen, rožmarin. Premešamo.
S pripravljenim nadevom napolnimo buči. Nato ju postavimo na pekač, pokrijemo s "klobukom" in pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 45 minut.


PREDLOG ZA PRILOGO

Narezanemu belemu zelju primešamo grobo sesekljan peteršilj ter pokapamo z limoninim sokom in olivnim oljem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]