Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pirine bombete

Okusna in preprosta ideja za domače kruhovo pecivo.

Kaj se potrebuje za polnozrnate bombete?

15 zvrhanih žlic polnozrnate pirine moke
2 zvrhani žlici suhih zelišč za solatni preliv
4 žlice mešanih semen (pinjole, sezam, sončnična in bučna semena)
3/4 čajne žličke soli
1 kocka svežega kvasa (42 g)
250 ml mlačnega mleka
50 ml olivnega olja
olivno olje za premaz



PRIPRAVA

V skodelico razdrobimo sveži kvas. Dodamo ščepec soli in prelijemo z mlačnim mlekom. Pustimo stati, da se kvas razpusti (5 min).

Medtem v skledo stresemo moko, sol, dodamo semena in zelišča ter premešamo. 
"Suhi" del testa prelijemo z olivnim oljem in mlekom, v katerem smo raztopili kvas. 

Premešamo, da dobimo testno gmoto, ki odstopi od stranic sklede.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino in s pomočjo dlani dobro pregnetemo (8 min).

Hlebček testa postavimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.
Hlebček testa stresemo na delovno površino in ga razrežemo na pet enakih delov. Koščke testa oblikujemo v obliko bombete. 

Nato jih postavimo na pekač, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.
Vsako vzhajano bombeto z ostrim nožem nekajkrat zarežemo. Nato jih premažemo z olivnim oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]