SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Goveji vampi s pestom

Okusna receptura za goveje vampe in to za osebe, ki rade eksperimentirajo. Zna pa prepričati tudi osebe, ki niso naklonjene omenjeni drobovini.


Kaj potrebujemo za sendvič, ki bo navdušil marsikaterega?

500 g rezanih govejih vampov
250 g jušne zelenjave (rumeno in rdeče korenje, por, peteršilj, gomolj zelene, rumena koleraba)
2 stroka česna
1 zvrhana žlica suhih zelišč za solatni preliv
10 g listov sveže bazilike
30 g parmezana
50 g pinjol
30 ml olivnega olja
sol
tribarvni grobo mleti poper
4 lepinje (kos - 200 g)
4 liste zelene solate


PRIPRAVA

Goveje vampe operemo pod tekočo vodo, odcedimo in stresemo v kozico. Dodamo očiščeno in oprano jušno zelenjavo, grobo sesekljan česen, suha zelišča za solatni preliv ter začinimo s soljo in poprom. Nato zalijemo s toliko hladne vode, da pokrije vampe in zelenjavo.

Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 45 minut.
Iz kozice poberemo jušno zelenjavo. Nato jo položimo v PVC posodo ter ji dodamo svežo baziliko, parmezan, pražene pinjole, olivno olje in 50 ml vode v kateri so se kuhali vampi.

S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes. 
Zmleto zmes, po okusu, začinimo s soljo in poprom.
Lepinje prečno prerežemo na pol in popečemo.
SESTAVLJANJE

V popečeno lepinjo položimo list zelene solate, ki smo ga oprali pod tekočo vodo in osušili. Nato na solato položimo kuhane vampe, ki jih vzamemo neposredno iz tekočine, v kateri so se kuhali.
Vampe v lepinji premažemo z zelenjavnim pestom in postrežemo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]