SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Red velvet kolač

Okusen kolač, ki se v ustih kar topi, s sočno sredico bo navdušil popolnoma vse.

Kaj potrebujete za pripravo rahlega kolača s sočno sredico?
PRIPIS: MERA - ENA SKODELICA JE 250 ML

2 1/2 skodelice moke, tip 500
2 zvrhani žlici nastrgane temne čokolade
1 čajna žlička soli
1 1/2 skodelice kristalnega sladkorja
1 1/2 skodelice olivnega olja
2 jajci
1 žlica vanilijeve arome
1 skodelica kefirja
1 čajna žlička sode bikarbone
2 žlici alkoholnega kisa
en šopek svežega pehtrana
1 čajna žlička pecilnega praška
2 tubi rdeče barve v gelu ( po 5g) (lahko tudi barvo v prahu - 2 žlici)
350 g kisle smetane
4 žlice kokosove moke
4 pesti ribeza
4 pesti pinjol
4 pesti rozin
4 pesti kandirane pomarančne lupine v kockah
margarina za mazanje pekača



PRIPRAVA

V posodo ubijemo jajci. Dodamo kristalni sladkor. Nato, na najvišji hitrosti, z električnim mešalnikom stepamo toliko časa, da dobimo kremasto zmes (6 minut).

Jajčni zmesi dodamo vanilijevo aromo, nastrgano čokolado, sol, jedilno rdečo barvo, kefir, alkoholni kis in olivno olje. Z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, dobro premešamo.

NASVET

Če želite dobiti lepo rdečo barvo biskvita, priporočam da uporabite jedilno barvo v prahu. Pred uporabo barvni prah raztopite v parih žlicah hladne vode.

V PVC posodo stresemo moko. Dodamo soda bikarbono, pecilni prašek in grobo zrezan sveži pehtran, ki smo mu odstranili stebelca.
Sestavine premešamo.

"Suhi del" biskvita postopoma umešamo v "mokri del" biskvita.
Biskvitno zmes razdelimo v dva pekača (klasični pekač za potico / kruh - 10*30 cm), ki smo ju namazali z margarino in potrosili s kokosovo moko.

Biskvit, po potrebi, enakomerno poravnamo po celotni površini pekača.

Biskvita v pekaču potrosimo z rozinami, pinjolami, ribezom in kandiranimi kockami pomarančne lupine.

Pekača postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 37 minut.

Pečena kolača pustimo v pekaču, da se ohladita.

Nato ju stresemo na leseno desko in narežemo na poljubne kose.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]