SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Tortilje s hokaido bučo

Preprosta in okusna ideja za večerni prigrizek.


Kaj se potrebuje za okusen večerni prigrizek?

1 hokaido buča (neočiščena - cca 360 g)
4 tortilje
2 zvrhani žlici sira nacho
60 g oluščenih bučnih semen
bučno olje
par vejic timijana
1 ščepec soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
OMAKA
1 zvrhana žlica kisle smetane
50 ml kefirja
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
par listov sveže mete


PRIPRAVA

Hokaido bučo razrežemo na štiri dele in odstranimo semena.

Kose buče postavimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Potrosimo s soljo in poprom ter obložimo z vejicami timijana.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 60 minut.
Pečeno bučo na pol ohladimo. Odstranimo vejice timijana in izdolbemo sredico v posodo.

Mesu buče dodamo sir nacho in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.

NASVET
Kremni namaz imate lahko shranjen v hladilniku do 5 dni.
Tortiljo premažemo z namazom iz buče in sira nacho. Potrosimo z bučnimi semeni in pokapamo z bučnim oljem.

Zavijemo v zvitek.

Postopek ponovimo tudi pri ostalih tortiljah.
Tortilje položimo na pekač, ki smo mu prekrili dno s peki papirjem.

Potrosimo z bučnimi semeni in pokapamo z bučnim oljem.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 225°C, za 6 minut.
Ob tortiljah postrežemo omako iz kisle smetane.

OMAKA
Kislo smetano, kefir in poper dobro premešamo. Na koncu primešamo še liste sveže mete.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]