Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Enolončnica s fižola

Preproste sestavine, a rezultat okusna enolončnica.

Kaj potrebujete za enolončnico?

1 večja čebula
1/2 zelene paprike
4 paradižnike
2 srednje velika korenja
250 g mešanega mletega mesa
300 ml rjavega fižola
2 vejici timijana
par brinovih jagod
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
4 žlice kisle smetane
dve vejice peteršilja



PREDPRIPRAVA

- fižol skuhamo do polovice (30 minut v vodi z dodatkom soli)
- čebulo očistimo in narežemo na manjše kocke
- korenje očistimo in nastrgamo
- papriko očistimo, operemo, osušimo in narežemo na majhne kocke
- paradižnik operemo, očistimo in narežemo na kocke

PRIPRAVA
Čebulo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Nato v kozico stresemo mleto meso, papriko, korenje in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom, vejicama timijana in brinovimi jagodami, ki jih stremo.

Premešamo. Pražimo 8 minut.
Praženi mešanici dodamo odcejen fižol, zalijemo z enim litrom in pol vode ter premešamo.

Ko tekočina zavre, zmanjšamo vir toplotne energije in kuhamo 30 minut.
Pred serviranjem v krožnik položimo eno žlico kisle smetane in potrosimo z nekaj listi peteršilja.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]