Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Goveji bočnik z medom

Okusno in sočno! Goveji bočnik se v večini uporablja za juho ali golaž, a z malo kulinarične spretnosti ga lahko pripravite tudi drugače.

SESTAVINE
500 g govejega bočnika dva kosa po 250 g
3 žlice medu
2 žlici sojine omake
sok ene limone
1/3 čajne žličke nastrganega ingverja
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
½ čajne žličke soli
270 g gomolja zelene
200 g rumenega korenja
olivno olje


PRIPRAVA

Kosa govejega bočnika položimo v skledo. 

V posodici pripravimo preliv iz medu, sojine omake, limoninega soka, soli, popra in ingverja.

Meso prelijemo s pripravljeno marinado in pustimo marinirati 20 minut.
Rumeno korenje in gomolj zelene očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke.
V vročo kozico položimo kose mesa. Pokapamo z olivnim oljem ter popečemo na obeh straneh, da dobimo zlato-rjavo barvo.

Dodamo narezano korenje in zeleno ter prelijemo z marinado. Premešamo.
Kozico pokrijemo z ALU folijo. Nato jo postavimo v ogreto pečico na 195°C, za eno uro in pol.

Pečen goveji bočnik pustimo 5 minut pokrit v kozici. Nato serviramo.
NAMIG

Ob sočnem kosu mesa, ki se v večini uporablja za kuhanje goveje juhe, serviramo korenje in zeleno iz kozice ter listnato solato po izboru.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]