Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Nutelina planika

Ideja za praznično sladico! Slastna ideja v obliki cveta s priljubljenim čokoladno lešnikovim namazom.

TESTO
500 g moke TIP 500
7 g suhega kvasa
350 ml mlačnega mleka
30 ml olja
1 ščepec soli
3 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
OSTALO
200 g čokoladno lešnikovega namaza NUTELLA
eno jajce
dve pesti lešnikov
en zavitek vanilijevega sladkorja
mleti sladkor za posip



PRIPRAVA

V skledo presejemo moko. Dodamo suhi kvas, sol in kristalni sladkor.

Dobro premešamo.
Suhi del testa prelijemo z mlačnim mlekom in oljem.

Z leseno žlico mešamo toliko časa, da dobimo testno gmoto, ki odstopi od stranic posode.
Testno gmoto stresemo na pomokano površino in dobro pregnetemo (8 minut).
Kvašeno testo oblikujemo v hlebček. Nato ga položimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Kvašeno testo stresemo na pomokano delovno površino. Razvaljamo na debelino 4 milimetre.

Izrežemo tri kroge, premera 27 centimetrov.

S preostanka testa naredimo majhne testne "žogice". Eno naredimo večjo.
Krog testa premažemo z lešnikovim namazom. Prekrijemo z drugim kosom testa, ki ga tudi premažemo. Pokrijemo s tretjim kosom.

Nadevano testo razdelimo na osem enakih trikotnikov in zarežemo. Zareze naredimo tako, da dobimo rob, širine 2 centimetra.
"Špico" trikotnika dvignemo in prepognemo čez zunanji rob. Postopek ponovimo še pri ostalih "špicah". Presledek med dvema "špicama" prerežemo.

Dvignemo en prerezan rob in zavijemo v obliko polža. Tako, da so v spodnji in zgornji plasti po štirje trikotniki. Pazimo, da se trikotniki ne prekrivajo in dobimo obliko cveta.
"Žogice" testa pomočimo v razžvrkljano jajce in povaljamo v mletih lešnikih. Z njimi zapolnimo odprtino na sredini. Na vrh položimo veliko testno "žogico".
Zunanji del testne planike premažemo z razžvrkljanim jajcem. Potrosimo z vanilijevim sladkorjem.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 180°C, za 40 minut.
Pečeno nutelino planiko pustimo, da se ohladi. Pred serviranjem potrosimo zunanji del z mletim sladkorjem.


Print Friendly and PDF
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo