Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Repki kozic s tartufi

Okusno in preprosto za pripravo, za praznično predjed ali glavno jed!

SESTAVINE
150 g riževih rezancev
1 podolgovata rdeča paprika
2 žlici tartufate
4 žlice olivnega olja z okusom tartufov
20 kosov zamrznjenih repkov kozic
3 stroke česna
1 pest nastrganega dimljenega sira
sol
tribarvni grobo mleti poper
nekaj listov bazilike



PRIPRAVA

Repke kozic stresemo v posodo in prelijemo s hladno vodo. V vodi jih pustimo toliko časa, da se odtalijo.
Nato jih dobro odcedimo.

Riževe rezance stresemo v vročo vodo, ki smo ji dodali sol po okusu. Pustimo stati 7 minut. Nato odcedimo.
V kozico stresemo na kocke narezano podolgovato rdečo papriko. Pokapamo z oljem in pražimo 4 minute.
Praženi papriki dodamo repke kozic. Začinimo s soljo in poprom. Pražimo 4 minute.

Med praženjem večkrat premešamo.
Praženi mešanici dodamo sesekljan česen in tartufato. Premešamo ter prelijemo s 50 ml vode.
Nato omaki primešamo riževe rezance.

Premešamo in kuhamo eno minuto.
Riževe rezance z repki kozic in tartufato pred serviranjem potrosimo z nastrganim dimljenim sirom in obložimo z nekaj listki sveže bazilike.


Print Friendly and PDF
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]