SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Čokolada s panceto in čilijem

Popolna in zelo okusna ideja za drzne!
SESTAVINE
100 g mlečne čokolade za obliv
250 ml sladke smetane
10 tankih rezin kraške pancete
¼ čajne žličke grobo mletega čilija
nekaj listov pehtrana
6 čokoladnih skodelic iz fine temne čokolade




PRIPRAVA
Čokolado položimo v kozico. Prelijemo s sladko smetano. Ob stalnem mešanju kuhamo, na najmanjšem dovodu toplotne energije, toliko časa (6 minut), da se čokolada stopi in tekočina postane nekoliko gosta. Čokoladno zmes prelijemo v drugo posodo in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi (60 minut).
Štiri rezine kraške pancete popečemo na vroči ponvi. Pečemo toliko časa, da maščoba postekleni, a meso dobi zlato-rjavo barvo. Rezine položimo na papirnato brisačo in počakamo, da se posušijo ter odvečna maščoba odteče (30 minut).
Preostale rezine pancete zavijemo v zvitke in jih popečemo na vroči ponvi, da dobijo zlato-rjavo barvo. Med pečenjem jih obračamo. Položimo jih na papirnato brisačo, da odteče odvečna maščoba in postanejo hrustljavi (30 minut).
Ohlajene in posušene rezine kraške pancete sesekljamo. Sesekljano panceto in grobo mleti čili dodamo čokoladni kremi ter dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.
Čokoladno kremo nalijemo v skodelice. Do serviranja jih postavimo v hladilnik. Liste pehtrana zamrznemo.
Pred serviranjem na vsako čokoladno košarico položimo po en hrustljav zvitek in list pehtrana.

Print Friendly and PDF
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]