Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čipke iz rdeče pese

Slasten prigrizek s priokusom rdeče pese, ki ga lahko uporabite tudi za dekoracijo, za osnovo sladici...

KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO PRIGRIZKA, V OBLIKI ČIPKE?
240 g kristalnega sladkorja
125 g moke tip 500
125 ml 100% soka rdeče pese
110 g masla


POSTOPEK PRIPRAVE
V posodo stresemo kristalni sladkor in moko. Premešamo. Nato prelijemo s sokom rdeče pese.
Z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, mešamo 8 minut. Postopoma dodajamo stopljeno maslo. Na najvišji hitrosti mešamo še 6 minut, da dobimo popolnoma gladko zmes.
Pripravljeno zmes prelijemo v drugo posodo, pokrijemo s PVC folijo in postavimo v hladilnik, za 3 ure. 
Zmes za čipke mora biti zelo dobro ohlajena.
Po 14-dnevnem sestavljanju in preizkušanju mi uspelo točno to kar sem si zastavil na začetku.
Najlepše in najpopolnejše čipke boste dobili, če boste imeli zmes dan do dva v hladilniku. Po testiranjih, končni kvaliteti in moji oceni, imate lahko zmes shranjeno v hladilniku do 6 dni.
 PEKA ČIPK
Odrežemo kos peki papirja in ga položimo na pekač. Na pekaču, iz dobro ohlajene zmesi, naredimo kupčke (1 čajna žlička), s presledkom (cca 7 cm). Pekač postavimo v ogreto pečico na 175°C, za 6 minut. 
Čipke z rdeče pese so pečene takrat, ko začne rob dobivat nežno rjavo barvo (časovni razmik od 5-7 minut).
Priporočam vam, da čipke pečete postopoma (6-7 rund)! 
 Pekač s čipkami pustimo slabo minuto na delovni površini. Nato jih odstranimo iz pekača in po želji oblikujemo in dobro posušimo. Posušene čipke preložimo v posodo in dobro zapremo. Shranimo v suh prostor.
Pri oblikovanju se prepustite domišljiji. Ustvarite  lahko popolno dekoracijo, skodelico za kremo, rolo za "moderno šamrolo"... ali pa servirate le kot prigrizek. Lahko pa greste še dlje in ustvarite krispi jagodno torto...
V eni od naslednjih objav pa vam bom predstavil krispi torto...
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo