Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Grahova juha

Kombinacija mete, luštreka in kokosovega olja z grahom ponuja poln okus kremne juhe.

KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO GRAHOVE JUHE?
250 g strokov mladega graha
1 konzerva graha 400 g
230 g očiščenega krompirja
1 žlica kokosovega olja
4 liste sveže mete
5 vejic luštreka
1 strok česna
ZAČIMBE: sol, tribarvni grobo mleti poper, muškatni orešček


POSTOPEK PRIPRAVE
Stroke mladega graha operemo. Nato jih stresemo v kozico, prelijemo s hladno vodo in začinimo z 1/4 čajne žličke soli. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 12 minut. Kuhane stroke graha odcedimo.
V kozico stresemo vsebino konzerve (grah + tekočina). Dodamo očiščen in na manjše kocke narezan krompir, česen, liste mete, vejice luštreka in kokosovo olje. Začinimo z 1/3 čajne žličke soli in 1/4 čajne žličke popra. Prelijemo s 1100 ml vode.
Kozico z vsebino za okusno grahovo juho postavimo na štedilnik. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 15 minut. Juho s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes. Pred serviranjem v kremno juho primešamo stroke graha.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]