Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Palačinke s parmezanom in medom

Okusne palačinke, ki jih lahko servirate za zajtrk, predjed ali sladico.
KAJ POTREBUJE ZA SLASTNE PALAČINKE?
200 ml vode
200 ml mleka mlečna maščoba 3.5%
200 g moke tip 500
2 jajci
1 ščepec soli
200 g orehovih jedrc
180 g cvetličnega medu
50 g nastrganega parmezana


POSTOPEK PRIPRAVE
V posodo nalijemo mleko in vodo. Dodamo dve jajci in premešamo. Nato dodamo  moko in sol ter dobro premešamo, da se sestavine dobro povežejo. Pustimo počivati 10 minut.
PRIPOROČILO! Pri "mokrem" delu testa za palačinke vedno uporabim kombinacijo vode in mleka, v razmerju 1:1. Palačinke so bolj rahle, kot pri pripravi testa samo iz mleka.
 S pripravljene mase spečemo tanke palačinke. Palačinko pokapamo z medom, potrosimo z nastrganim parmezanom in grobo strtimi orehi. Nato jo zavijemo. 
Postopek ponovimo še z ostalimi palačinkami.
Palačinke servirajte tople, saj bosta parmezan in med v kombinaciji z orehi razvila popoln okus.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]