Okusi za lahko.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Čemažev pesto

Čemažev pesto lahko uporabite na veliko načinov. Okusen je kot namaz na kruhu, z njim lahko obogatite okus testenin ali rižote… Lahko pa z njim začinite tudi juho ali pa pripravite čemaževe njoke.
KAJ POTREBUJE ZA PESTO, KI GA LAHKO UPORABITE NA VELIKO NAČINOV?
125 g čemaža
3 zvrhane žlice mešanih semen sončnična in bučna semena, pinjole
3 zvrhane žlice nastrganega parmezana
100 ml olivnega olja
2 stroka česna
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
½ čajne žličke soli


POSTOPEK PRIPRAVE
Čemaž operemo v hladni stoječi vodi. Nato ga dobro odcedimo.
Po istem postopku lahko pripravite tudi kakšen drug pesto. Količino čemaža le zamenjate z običajno ali rdečo baziliko , drobnjakom, luštrekom ali peteršiljem.
 Čemaž položimo v višjo posodo. Dodamo parmezan, mešana semena in česen. Začinimo s soljo in poprom ter prelijemo z olivnim oljem. S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Čemažev pesto preložimo v steklen ali PVC kozarec. Poravnamo in prelijemo z olivnim oljem, da naredimo tanko plast čez čemaž. Zapremo s pokrovom.
Čemaž shranite v hladilnik. Tako shranjenega imate lahko do 10 dni.
Lahko ga shranite tudi v PVC vrečko in zamrznete.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]