Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Jabolčni keksi z marcipanom

Preprosta in okusna kombinacija z ovsenimi kosmiči, ki ponuja popoln okus za vse, ki obožujejo manj sladko sladico.
KAJ POTREBUJE ZA SLASTNE KEKSE?
220 g ovsenih kosmičev
340 g nastrganih jabolk
50 g rozin
100 g bele čokolade
3 žlice cvetličnega medu
200 g marcipana


PRIPRAVA KEKSOV
Ovsene kosmiče stresemo v posodo. Dodamo rozine, sesekljano belo čokolado, med in nastrgana jabolka. Dobro premešamo.
Odrežemo kos PVC folije in jo položimo na delovno površino. Na njo stresemo pripravljeno zmes ter jo oblikujemo v obliko pravokotnika, širine 7 centimetrov in debeline 1.5 centimetra. Z marcipana naredimo svaljk, dolžine pravokotnika. Položimo ga po sredini.
S pomočjo folije dvignemo sprednji del zmesi in jo prepognemo čez marcipan. Postopek ponovimo še z zgornjim delom. Zavijemo v PVC folijo in oblikujemo v valj. Pripravljen "valj" postavimo na pekač, ki smo mu dno prekrili s kosom peki papirja. Odstranimo PVC folijo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 30 minut.
Pečen "valj"pustimo, da se dobro ohladi. Z nožem za kruh narežemo na poljubne kose.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]