Okusi za lahko.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Zelena rižota iz pšenice

Rižota je lahko zelo okusna, tudi če riž nadomestite s pšenico ali katerim drugim žitom.
KAJ POTREBUJE ZA OKUSNO RIŽOTO IZ PŠENICE?
200 g pšenice enozrnice
1 koromač
2 zvrhani žlici pesta iz čemaža
30 g nastrganega parmezana
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
par vejic luštreka


PRIPRAVA RIŽOTE IZ PŠENICE
Pšenico namočimo za eno uro v hladno vodo. Odlijemo vodo v kateri se je pšenica namakala in dolijemo svežo hladno vodo. Začinimo s soljo. Ko voda zavre, kuhamo 25 minut. Kuhano pšenico odcedimo.
Koromač operemo pod tekočo vodo, prepolovimo in odstranimo koreninski del. Narežemo na tanke rezine. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 5 minut.
Praženemu koromaču dodamo kuhano pšenico in čemažev pesto. Premešamo in dušimo 5 minut.
Pred serviranjem primešamo parmezan in grobo zrezan luštrek ter začinimo po okusu, s soljo in poprom.
Kako lahko pripravite okusen čemažev pesto? Preprosta in okusna receptura >>> TUKAJ
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]