Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Piščančji želodčki z njoki

Okusen in preprost recept iz velikokrat zapostavljene drobovine, piščančji želodčki!
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO SLASTNIH PIŠČANČJIH ŽELODČKOV?
350 g piščančjih želodčkov
340 g peteršiljeve korenine
230 g korenja
280 g pora
100 g čebule
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
1 čajna žlička majarona
1 ščepec muškatnega oreščka
3 stroke česna
olivno olje
UPORABITE KUPLJENE ALI PRIPRAVITE OKUSNE DOMAČE NJOKE
1000 ml vode
1 žlica soli
125 g masla
640 g moke tip 500
3 jajca

POSTOPEK PRIPRAVE
Zelenjavo (čebula, korenje, korenina peteršilja) očistimo in narežemo na manjše kocke. Por narežemo na tanjše rezine, operemo in dobro odcedimo. Pripravljeno zelenjavo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 5 minut.
NAMIG ZA ČIŠČENJE PORA! Por prvo narežete na poljubne kose. Nato ga operete v stoječi vodi. Tako boste vedno odstranili "umazanijo", ki se nahaja med listi.
 Praženi zelenjavi dodamo piščančje želodčke. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Zmanjšamo dovod toplotne energije ter pražimo 25 minut. Dodamo grobo sesekljan česen in majaron ter zalijemo s 150 ml vode. Kuhamo 10 minut.
Omaki iz piščančjih želodčkov dodamo kuhane njoke, potrosimo z nastrganim parmezanom. Premešamo in serviramo.
Pri recepturi lahko uporabite kupljene njoke ali pa pripravite preproste in zelo okusne njoke kar doma.
Hitri recept spodaj, a bolj podrobno s slikovnim postopkom  priprave njokov, si lahko ogledate TUKAJ


V kozico nalijemo vodo. Dodamo sol in maslo. Ko voda zavre dodamo moko. Ob stalnem mešanju, kuhamo toliko časa, da se naredi testni cmok.

Delovno površino potrosimo z eno pestjo moke. Nato stresemo kuhano zmes in jo nekoliko razpotegnemo, da se na pol ohladi. Dodamo razžvrkljana jajca in dobro pregnetemo.

Testo razrežemo na 8 enakih delov. Kose razvaljamo v velike svaljke, premera cca 2 centimetra. Nato jih razrežemo na kose, širine 2 cm.

Kuhamo v slanem kropu, 4-5 minut.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]