Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Polnozrnata gnezda s cikorijo

RECEPTI GLAVNA JED - Popolna kombinacija iz polnozrnatega vlečenega testa, gomoljne zelenjave, cikorije in govejega mesa ponuja nekoliko drugačno in zelo slastno idejo kosilo ali večerjo.
0
Popolna kombinacija iz polnozrnatega vlečenega testa, gomoljne zelenjave, cikorije in govejega mesa ponuja nekoliko drugačno in zelo slastno idejo kosilo ali večerjo.
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNIH GNEZD?
400 g cikorije
1 srednje velika čebula
60 g korenja
50 g kolerabe
40 g peteršiljeve korenine
250 g mletega govejega mesa
5 strokov česna
1 zavitek polnozrnatega sveže valjanega testa 500 g
olivno olje
muškatni orešček
sol
tribarvni grobo mleti poper
150 g kisle smetane
In še… 100 ML OLIVNEGA OLJA, KRUŠNE DROBTINE IN MASLO


POSTOPEK PRIPRAVE
Cikorijo očistimo, narežemo na manjše koščke, operemo v stoječi vodi ter dobro odcedimo.
Čebulo očistimo in narežemo na majhne kocke. Gomoljno zelenjavo (korenje, koleraba, peteršilj) očistimo ter nastrgamo. Vse skupaj stresemo v kozico in pokapamo z olivnim oljem. Pražimo 5 minut.
Zelenjavi dodamo meso in pražimo 7 minut. Nato dodamo cikorijo, grobo sesekljan česen ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Pražimo 4 minute. Prelijemo z 80 ml vode in na hitro pokuhamo. Na pol ohladimo.
Liste vlečenega testa položimo na delovno površino. Enakomerno, po celotni površini potrosimo nadev. Zavijemo v zavitek.
Liste vlečenega testa položite na delovno površino v obliko pravokotnika, tako da se listi prekrivajo. Velikost zloženega pravokotnika 75*60 centimetrov.
 Zavitek razrežemo na 12 enakih kosov. Nato jih postavimo "po konci" in položimo v pekač.
Kose nežno pritisnemo z roko, da se nekoliko sploščijo. Prelijemo s polovico preliva, ki smo ga pripravili iz 100 ml olivnega olja in 100 ml vode. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 20 minut.
Pekač vzamemo iz pečice in pokapamo s preostankom iz mešanice olja in vode. Pekač postavimo nazaj v pečico za 20 minut. Pečena gnezda pustimo nekaj minut, da se ohladijo. Serviramo s kislo smetano.
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo