SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Tunina omaka za testenine

Preprosta in zelo okusna receptura za testenine! Tuna v kombinaciji z izbrano zelenjavo ponuja slastno rešitev za hiter obrok...
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO HITREGA TESENINSKEGA OBROKA S TUNO?
1 konzerva tune v lastnem soku 180 g
½ koromača
1 zelena paprika
1 čebula
2 stroka česna
1 konzerva paradižnikovih kock v lastnem soku 400 g
2 žlici ostrigine omake
1 ščepec muškatnega oreščka
sok ½ limete
sol in tribarvni grobo mleti poper po okusu
olivno olje
250 g testenin po lastnem izboru


POSTOPEK PRIPRAVE…

Zelenjavo (paprika, koromač, čebula) očistimo in narežemo na tanke lističe. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo 5 minut.

Dodamo vsebino konzerve s tuno, začinimo z muškatnim oreščkom, ostrigino omako in grobo sesekljanim česnom. Prelijemo s paradižnikovimi kockami v lastnem soku, ki smo jih zmleli v gladko zmes. Na hitro pokuhamo (3 minute).

Tunini omaki dodamo kuhane testenine "al dente" in sok limete. Premešamo, začinimo s soljo in poprom ter na hitro pokuhamo (2 minute).

Paradižnikove kocke v lastnem soku lahko zamenjate s konzervo pelatov v lastnem soku ali pasiranim paradižnikom
Tunino omako solite na koncu, saj ostrigina omaka jedi že da določeno stopnjo slanosti. 
Če se vam zdi okus omake premočen, lahko dodate približno 60 ml vode. 
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]