Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Lučka s trojno čokolado, kokosom in meto

Vam zmanjka časa za pripravo sladice ali pa vas presenetijo obiski?! Ponujam vam rešitev, ki bo absolutno navdušila...
6 sladolednih lučk dvojna čokolada 120 ml
6 zvrhanih žlic kokosovega čipsa
80 g bele čokolade
1 zvrhana žlica čokolade v prahu
3 vejice sveže mete



Belo čokolado raztopimo nad vodno soparo. Z vejic mete odtrgamo liste. Sladoledne lučke z dvojno čokolado odstranimo iz embalaže in položimo na delovno površino.
Na površino sladoledne lučke, z žlico, nanesemo belo čokolado in razmažemo po celotni zgornji površini. Potrosimo s kokosovim čipsom. S pomočjo jedilne vilice pokapamo z belo čokolado ter ponovno potrosimo s čipsom. Sladoledno lučko potrosimo s čokolado v prahu in obložimo z nekaj listi sveže mete. Postopek ponovimo še z ostalimi lučkami.
Pripravljene lučke postavimo vsaj za 20 minut v zamrzovalnik.
Liste mete nanesite na površino lučke tako, da se dotika stopljene bele čokolade.

PRIPOROČILO… Sladoledne lučke naj bodo shranjene v skrinji približno uro in pol. Tako, da tudi listi mete zamrznejo, ki bodo nato ob uživanju čokoladne naslade s kokosom še dodatno poudarili svoj okus ...




Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]