Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrustljavi zvitki s papriko

Slasten namig za prigrizek, ki se odlično poda k pivu ali vinu v poletnih dneh.
Slasten namig za prigrizek, ki se odlično poda k pivu ali vinu v poletnih dneh.
za hrustljave zvitke…1 rdeča paprika
1 zelena paprika
1 rumena paprika
en šop origana
16 kosov riževega papirja premer 16 cm
po 2 ščepca soli in grobo mletega tribarvnega popra
olje za cvrtje
za omako… 2 žlici kisle smetane
2 žlici nacho sira
1 čajna žlička gorčice




Papriko očistimo, operemo in osušimo. Nato, vsako razrežemo na šestnajst "palčk". Začinimo s soljo in poprom.

V kozici segrejemo vodo, do vrelišča. Kos riževega papirja položimo, za par sekund, v vročo vodo, da se omehča in postane prozoren. Nato ga položimo na vlažno desko. Na sredino položimo po en kos rdeče, rumene in zelene paprike. Dodamo vejico origana in zavijemo (s spodnjim in zgornjim delom lista prekrijemo papriko, nato še z levim in desnim delom). Zvitek položimo na vlažno leseno desko. Postopek ponavljam, da porabimo vso pripravljeno papriko.

Zvitke, postopoma, ocvremo v vročem olju (po 2-3 zvite na enkrat, 3 minute). Ocvrte zvitke polagamo na kos papirnate brisače, da odteče odvečna maščoba.

Priprava omake: v posodo stresemo nacho sir, kislo smetano in gorčico ter premešamo, da se sestavine povežejo.
Ob hrustljavih zvitkih lahko servirate omako po svojem okusu. K zvitkom se odlično poda tudi ostrigina omaka, jogurtova omaka s svežimi zelišči...
Serviranje lahko obogatite z "videz efektom" ter dopolnite in kot podlogo za hrustljavi zvitke uporabite ocvrte riževe liste. POSTOPEK… Rižev list za slabo minuto položite v vroče olje. Nato ga položite na kos papirnate brisače, da odteče odvečno olje.
Print Friendly and PDF
-->

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo