SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Črno bela gola torta

[Blaž`Kuha] [8LET] [VSE NAJBOLJŠE ZA ME! 😘]
Preproste sestavine, ki ponujajo popolno sladko naslado!



sestavine
BISKVIT…
8 jajc
8 žlic kristalnega sladkorja
7 žlic moke
2 žlici čokolade v prahu
2 žlici olja
5 žlic mleka
2 žlici aktivnega oglja v zrncih
NADEV…
500 g kremnega sira maskarpone
3 žlice mletega sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
OSTALO…
100 g bele čokolade
1 čajna žlička olja
200 g mešanih vafelj keksov
nekaj listov sveže mete
barvi svetleči sladkor - siva
Receptura črno bela gola torta je nastala z namenom. Namreč jutri (27.11.2016) mineva 8 let od prve objave na mojem blogu Blaž`Kuha. Okusna torta vsebuje sestavine s katerimi zelo rad ustvarjam, a hkrati so vsakodnevne in preproste, tako kot jaz... No ja, mogoče z izjemo - aktivno črno oglje, 😜 kar nakazuje, da z malenkostjo in malo iznajdljivosti osnovo popestrim... V končni fazi, imamo prvi stik s hrano preko "oči" in to šteje tako v privat kot poslovnem življenju...
Jajca in kristalni sladkor stepemo v penasto zmes. Dodamo olje in oglje, raztopljen v mleku. Premešamo. V zmes umešamo mešanico, ki smo jo pripravili iz moke in čokolade v prahu.  
Biskvitno zmes nalijemo v namaščen tortni model (premer 26 cm). Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.

Ohlajen biskvit, prečno, prerežemo na pol. Nato, z vsake polovice izrežemo po dva kroga, premera 8 centimetrov.






Meni eno najljubših svežih zelišč je meta. Rastlino ostrega vonja s podolgastimi listi in rdečimi, vijoličastimi cveti uporabljam tako pri pripravi sladic kot pri pripravi napitkov. Liste sem uporabil tudi že v solati in pri pripravi mesnih jedi, a okusi so se odlično dopolnjevali…
Kremni sir maskarpone in mleti sladkor stresemo v posodo. Dodamo vanilijevo aromo in premešamo, da se sestavine povežejo. Belo čokolado, z dodatkom ene čajne žličke olja, raztopimo nad vodno soparo.
Na kos biskvita položimo eno tretjino kreme in enakomerno porazdelimo po celotni površini. Pokrijemo s kosom biskvita in postopek ponovimo še dvakrat. 



Med »TOP« pregrehami pri meni je »KRALJICA« - čokolada. 👌 In ko se popolna naslada znajde v mojih roka, velja verz »ŽIVLJENJE JE KRATKO, A SLADKO!« 😋
Zgornji biskvit prelijemo s stopljeno čokolado in pustimo, da neenakomerno steče po stranici torte.  Na vrh torte dekorativno položimo mešanico vafljev in potrosimo s svetlečim sladkorjem. Postavimo v hladilnik, da se krema ohladi in čokolada strdi. Pred serviranjem črno golo torto okrasimo še z listi mete.
8 letna pot je doživela tako padce kot vpoze, a skupek vsega mi daje energijo za nadaljevanje, da s počasnimi koraki korakam do začrtanega cilja, a na cilju se vedno pojavi že nov cilj... Resnično "HVALA" vsem, ki spremljate moje delo krajši ali daljši čas, ker sem tukaj tudi zaradi vas…
Pa še to ane, noben ni popoln in tud jaz ne! 😇😈 Med prebiranjem receptur najverjetneje naletite na pisne napakice, ki jim jaz pravim "GOVORNA NAPAČA"! 😉 To pač sem jaz, to me dela posebnega, in kljub nekaterim komentarjem z rubrike »lektor« ostajam na tej poti… 😛
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]