SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Sirne kocke

Preprosto in zelo okusno! Okusno pecivo lahko servirate ob različnih priložnostih, pa tudi kot prilogo, pripravite še zelenjavno omako in že imate vegetarijansko kosilo...


sestavine
500 g skute
100 ml naravnega tekočega jogurta
1 jajce
2 ščepca soli
300 g sveže valjanega polnozrnatega vlečenega testa štirje listi
80 ml olivnega olja
Skuto stresemo v skledo. Dodamo jogurt, jajce in sol. Premešamo, da se sestavine povežejo. Pekač premažemo z maslom.
Liste vlečenega testa prerežemo na pol. Dno pekača prekrijemo z dvema kosoma testa. Na testo položimo dve zvrhane žlice skutinega nadeva in enakomerno premažemo celotno površino. Prekrijemo z dvema kosoma testa. Postopek ponovimo še dvakrat, tako da je zadnja plast testo.
Olivno olje nalijemo v kozarec, dodamo 80 ml vode in premešamo. S polovico tekočine premažemo skutino pecivo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut. Po 20-ih minutah pečenja, premažemo z drugo polovico tekoče mešanice iz olja in vode.
Pri pripravi sem uporabil pekač pravokotne oblike, 30*22 centimetra.
Skutino pecivo pustimo nekaj minut stati, da se umiri. Razrežemo na poljubne kose. Serviramo lahko toplo ali hladno.
Okusno skutino pecivo lahko servirate kot dopoldanski ali popoldanski prigrizek, kot prilogo k zelenjavni ali mesni jedi...

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]