Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Rjavčki v kozarcu

Slasten biskvit, ki že mnogo let navdušuje s svojo enostavnostjo in odličnim čokoladnim okusom. Če dodamo pa še nekaj malenkosti, dobimo popolne sladke kozarce…




sestavine
BROWNIE BISKVIT…
60 g čokolade v prahu
70 g moke
1 čajna žlička pecilnega praška
¼ čajne žličke soli
120 g masla
200 g kristalnega sladkorja
2 jajci
1 zavitek vanilijevega sladkorja 10 g
OSTALO…
250 ml sladke smetane
2 vejice sveže mete
1 rdeča grenivka
1 granatno jabolko
Kristalni in vanilijev sladkor, sol in maslo zmešamo v kremasto zmes. Dodamo jajci in premešamo, da se sestavine dobro povežejo. Postopoma dodajamo mešanico, ki smo jo pripravili iz moke, čokolade v prahu in pecilnega praška. Zmes stresemo v namaščen pekač (30*22 cm) in enakomerno poravnamo po celotni površini. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 30 minut.
Rdečo grenivko olupimo in narežemo na majhne kocke. Granatno jabolko narežemo na krhlje in izdolbemo semena. Liste mete narežemo na tanke rezance. Sladko smetano stepemo. Brownie biskvit narežemo na kocke, 1*1 centimetra.
Kocke rdeče grenivke razdelimo v šest kozarcev. Nato izmenično v kozarce polagamo brownie kocke in stepeno sladko smetano. Na koncu potrosimo s semeni granatnega jabolka in narezano meto.

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]