SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Dimljeni sir s semeni

Po "novoletnih zaobljubah", čas za prvi greh. Hrustljavi dimljeni sir s semeni, kateremu se nisem mogel upreti...


sestavine
200 g dimljenega sira
2 kajzerce sveža ali stara en dan
2 žlici mešanih semen pinjole, bučna in sončnična semena
2 jajci
2 žlici moke tip 400
OSTALO …
olje za cvrtje
majoneza
paprika in solatna kumara
limona
Kajzerico lahko nadomestite z žemljo ali drugim drobnim kruhovim pecivom.
Dimljeni sir narežemo na rezine poljubne oblike in debeline en centimeter.
PRIPRAVA PANIRE … Kajzerci narežemo na manjše kose. Koščke stresemo v posodo, od univerzalnega kuhinjskega stroja. Dodamo mešana semena in zmeljemo. Stresemo v globok krožnik. V drugi krožnik stresemo ostro moko, a v tretjem razžvrkljamo jajci. Kose sira povaljamo v moki, jajcu in drobtinah. Nato, jih še enkrat povaljamo v jajcu in drobtinah. Sir cvremo v vročem olju, toliko časa da dobi zlato rjavo skorjo.
Ocvrt sir položite na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
Ob hrustljavem siru postrežemo majonezo, krhlje limone ter koščke paprike in solatne kumare.


Od takrat ko sem prvič poizkusil pripraviti domače drobtine s svežega drobnega kruhovega peciva, uporabljam za "cvrte momente" samo še to... Razlika se začuti že ob prvem ugrizu... Med drugim sem na podoben način že pripravil piščanca, purana in lignje. Le, da sem osnovi (kajzerica) dodal druge dodatke. Enkrat dodal parmezan in peteršilj...
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]