Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Marelični zavitek z rožiči

VIDEO RECEPT: Okusen zavitek z marelicami in rožiči z video prikazom priprave!
0


Okusen zavitek z marelicami z video prikazom priprave!
Že nekaj časa imam namen narediti zavitek iz marelic z biskvitom! Recepture vedno sestavljam tako, da začnem nekje na sredini, a nato usklajujem količine in zapisane ideje. Zapisana ideja in skica se razlikuje od rezultata, a sem prepričan, da je nastal okusnejši rezultat. In to mi je hkrati tudi čar ustvarjanja v kuhinji, ki ga z užitki delim z vami... 👌😋😋😉
ROŽIČI

Rožičeva moka se uporablja enako kot kakav v prahu. Rožičev prah, ki je še drobneje mlet, je okusen in zdrav naravno sladek nadomestek za kakav. Primeren je za alergike in otroke. Odlikujeta ga sladek karamelni okus in čistost. Okus ni tako izrazit kot kakav, zato je priporočljivo uporabljati približno 2-krat več rožiča kot takrat, ko uporabljate kakav. Dodajate ga lahko smutiju, pudingu, tortnim biskvitom ali kremam, namazom, piškotom, sladoledom...
ROŽIČEVA RULADA
3 jajca
3 žlice sladkorja
2 ½ žlice moke
1 žlica rožičev v prahu
1 čajna žlička pecilnega praška
NADEV ZA ZAVITEK
5 žlic skute
2 žlici kisle smetane
3 žlice sladkorja
1 kg marelic
OSTALO
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
mleti sladkor za posip
VIDEO POSTOPEK PRIPRAVE ZAVITKA:


V posodo ubijemo jajca in dodamo sladkor. Stepamo na najvišji hitrosti, da dobimo penasto zmes (približno 8 minut). Nato vmešamo mešanico, ki smo jo pripravili iz moke, rožičev v prahu in pecilnega praška. 
Na pekač položimo kos peki papirja. Biskvitno zmes stresemo na pekač. Razmažemo v obliko pravokotnika 30*15 centimetra, debeline 2 centimetra. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 10 minut. Pečeno rulado, po dolgem, prerežemo na pol.
Marelice operemo, odstranimo koščice in narežemo na manjše koščke. Skuti dodamo sladkor, kislo smetano in dobro premešamo.
Listnato testo razvijemo. Po sredini ga premažemo z eno tretjino skute in potrosimo z marelicami. Pokrijemo z rulado. Premažemo s skuto in potrosimo z marelicami. Pokrijemo z drugim kosom rulade, ki ga tudi premažemo s skuto in potrosimo z marelicami. Z zunanjimi robovi testa prekrijemo nadev in pritisnemo, da se testo zlepi. Obrnemo.
Zavitek preložimo na pekač in pečemo 45 minut na 185 °C. Ohlajenega potrosimo z mletim sladkorjem.
Zavitek sestavljajte na kosu peki papirja, da ga boste lažje preložili na pekač. Pri pripravi zavitka sem se potrudil in poizkusil uporabiti čim manj sladkorja, ker sem želel poudariti naravno kislost marelic. Okus rožičeve rulade se odlično dopolnjuje s kislostjo in jo nekoliko ublaži. Če pa vendar želite malo bolj sladko, lahko marelice pred uporabo potrosite z mletim sladkorjem.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo