Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pečena paprika z baziliko



Priloga ali ozimnica! Meso iz žara pričakuje okusen dodatek.
Solato iz pečenih paprik z dodatkom česna in sveže bazilike lahko ponudimo k mesnim in zelenjavnim »stvaritvam« iz žara. Drugače se čudovito ujema s pečenim mesom, jedmi z žara, ocvrtim mesom ali sirom in kaneloni…
500 g rdeče paprike Špic
8 strokov česna
1 čajna žlica soli
¼ čajne žlice kajenskega popra
¼ čajne žlice grobo mletega čilija
1 pest listov bazilike
olivno olje
In še preliv …
100 ml alkoholnega kisa
30 ml olivnega olja
ščep soli
Papriki odstranimo peclje, narežemo na trakove, operemo in dobro odcedimo. Česen očistimo in narežemo na lističe.
Na pekač položimo kos papirja za peko. Nato na pekač stresemo pripravljeno papriko, začinimo s soljo, kajenskim poprom in čilijem. Dodamo še česen in pokapamo z olivnim oljem. Premešamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 210 °C, za 45 minut. 
Pečeno papriko potrosimo z listi bazilike. Nato skupaj s sokom, ki je nastalo med peko stresemo v stekleni kozarec. V kozico nalijemo alkoholni kis. Začinimo s soljo in segrejemo do vrelišča. Primešamo olivno olje in prelijemo papriko v kozarcu. Kozarec dobro zapremo. Nato ga zavijemo v kuhinjsko krpo, da se vsebina ohladi. Shranimo v shrambi. Pred serviranjem kozarec postavimo v hladilnik, da se solata dobro ohladi.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]