Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Testenine s pečenimi češnjevci in rikoto

Testenine s pečenimi češnjevci in rikoto – preprosto, hitro in polno poletnih okusov.

To je tista vrsta testenin, ki se skoraj pripravi sama. Češnjevci v pečici postanejo slajši in bolj intenzivni, rikota pa doda kremast kontrast. Jed je lahka, a polna okusa.

Krožnik testenin z rdečimi pečenimi češnjevci, kepicami rikote in lističi sveže bazilike.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 200 g testenin rigatoni

  • 200 g češnjevih paradižnikov

  • 100 g rikote

  • 1 strok česna

  • 1 vejica bazilike

  • 1 žlica olivnega olja

  • sol, poper po okusu

Postopek

  1. Pečico segrej na 200 °C.

  2. Češnjevce položi na pekač, zmešaj z oljem, česnom, fino zrezano baziliko, soljo in poprom.

  3. Peči 15 minut, da se zmehčajo in rahlo karamelizirajo.

  4. Testenine skuhaj po navodilih, odcedi in zmešaj s pečenimi paradižniki (uporabi tudi sok, ki nastal pri pečenju).

  5. Na vrh dodaj kupčke rikoto in nežno premešaj. Po potrebi dodaj žlico ali dve vode od kuhanja testenin.

Potresi z listi sveže bazilike za aromo. Če imaš liste rdeče bazilike še toliko bolje. 👌😋

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo