Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Divji pujs

RUMENE ŠTRUČKE ZA BURGER: Z igro barv do okusnega burgerja!


Z igro barv do okusnega burgerja!
Pred vami še ena receptura, pri kateri sem se igral z barvami, ki jih ponuja narava. Rumeni odtenki se barvno ujamejo z vijolično in vse skupaj se poveže v zelo okusen burger. "Sladkast" okus divjega prašiča se odlično ujame z rdečim zeljem in artičokami... 👌😋😉
Burger »DIVJI PUJS« je še ena od receptur, ki je del avgustovskega izziva za #NeDelo #OdprtaKuhinja z naslovom »PISANI SVET HAMBURGERJEV«! Če zamudili tiskano izdajo je to le delček iz štiristranskega prispevka…↙
MED SESTAVINAMI ZA ŠTRUČKE STE UPORABILI KISLO MLEKO. KAKŠNO VLOGO IGRA V TESTU?
Še pred leti sem kot večina uporabljal mleko. Čez lužo pa biskvite, kruh in krušno pecivo pripravljajo predvsem s kefirjem. Po nekaj poskusih je v mojem hladilniku mleko dobilo zamenjavo. Nadomestil sem ga s kefirjem, kislim mlekom in kislo smetano. Kefir uporabljam samostojno, kislo mleko pa v kombinaciji s kislo smetano. Razlog je čisto preprost, polnejši okus izdelka in nekoliko daljša obstojnost.

#ŠTRUČKE
o   400 g moke tip 400
o   160 g koruzne moke
o   100 g masla
o   200 ml kislega mleka
o   100 g kisle smetane
o   jajce
o   žlica cvetličnega medu
o   vrečka suhega kvasa (7 g)
o   čajna žlica soli
o   2 žlici kurkume
o   žlica črnega sezama

#NADEV
o   4 kosi mariniranega fileja divjega prašiča
o   4 šampinjoni
o   četrt manjše glave rdečega zelja
o   kozarček opečenih artičok, mariniranih v sončničnem olju (280 g)
o   8 lističev topljenega sira s papriko
o   3 žlice lutenice

#SestavineZa
4 do 7 štručk
(priporočilo: po 150 g testa – za 6 štručk)
Nadev za 4 osebe.

#ČasPriprave
70 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌👌

#Alergeni
laktoza
jajca
gluten

#PostopekPripraveRecepta
V posodo nalijemo kislo mleko. Dodamo kislo smetano, jajce, med, sol in kurkumo. Dobro premešamo. Maslo raztopimo.

V skledo stresemo belo in koruzno moko ter suhi kvas. Premešamo. Prelijemo z maslom in mešanico s kurkumo. Zgnetemo testo.

Testo razrežemo na manjše kose in oblikujemo štručke za burger. Položimo jih na pekač, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 25 minut.

Štručke nekajkrat prebodemo z zobotrebcem, premažemo z vodo in potrosimo s črnim sezamom. Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj. Pečemo 35 minut.

Marinirani file divjega prašiča razrežemo na štiri manjše kose. Spečemo medium – srednje pečeno (na vsaki strani 4 minute). V isti ponvi na hitro popečemo šampinjone, narezane na rezine.

Rdeče zelje narežemo na čim tanjše rezance.


Štručko prerežemo in spodnji del premažemo z lutenico. Nanj položimo list sira in meso, narezano na manjše rezine. Obložimo s koščki artičoke, popečenimi šampinjoni in rdečim zeljem. Pokrijemo s sirom in zgornjim delom štručke. Postopek ponovimo z drugimi štručkami.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo