Z igro barv do okusnega burgerja!
Pred vami še ena receptura, pri kateri sem se igral z barvami, ki jih ponuja narava. Rumeni odtenki se barvno ujamejo z vijolično in vse skupaj se poveže v zelo okusen burger. "Sladkast" okus divjega prašiča se odlično ujame z rdečim zeljem in artičokami... 👌😋😉
Burger »DIVJI PUJS« je še ena od receptur, ki je del avgustovskega izziva za #NeDelo #OdprtaKuhinja z naslovom »PISANI SVET HAMBURGERJEV«! Če zamudili tiskano izdajo je to le delček iz štiristranskega prispevka…↙MED SESTAVINAMI ZA ŠTRUČKE STE UPORABILI KISLO MLEKO. KAKŠNO VLOGO IGRA V TESTU?Še pred leti sem kot večina uporabljal mleko. Čez lužo pa biskvite, kruh in krušno pecivo pripravljajo predvsem s kefirjem. Po nekaj poskusih je v mojem hladilniku mleko dobilo zamenjavo. Nadomestil sem ga s kefirjem, kislim mlekom in kislo smetano. Kefir uporabljam samostojno, kislo mleko pa v kombinaciji s kislo smetano. Razlog je čisto preprost, polnejši okus izdelka in nekoliko daljša obstojnost.
| 
   
#ŠTRUČKE 
o   400 g moke tip 400  
o   160 g koruzne moke 
o   100 g masla 
o   200 ml kislega mleka 
o   100 g kisle smetane 
o   jajce 
o   žlica cvetličnega medu 
o   vrečka suhega kvasa (7 g) 
o   čajna žlica soli 
o   2 žlici kurkume  
o   žlica črnega sezama 
#NADEV 
o  
  4 kosi
  mariniranega fileja divjega prašiča  
o  
  4
  šampinjoni 
o  
  četrt
  manjše glave rdečega zelja  
o  
  kozarček
  opečenih artičok, mariniranih v sončničnem olju (280 g) 
o  
  8
  lističev topljenega sira s papriko 
o  
  3 žlice
  lutenice 
 | 
  
   
#SestavineZa 
4
  do 7 štručk  
(priporočilo:
  po 150 g testa – za 6 štručk)  
Nadev
  za 4 osebe. 
#ČasPriprave 
70
  minut 
#Zahtevnostna Stopnja 
 👌👌 
#Alergeni 
laktoza 
jajca 
gluten 
 | 
 
#PostopekPripraveRecepta
V posodo nalijemo
kislo mleko. Dodamo kislo smetano, jajce, med, sol in kurkumo. Dobro premešamo.
Maslo raztopimo.
V skledo stresemo
belo in koruzno moko ter suhi kvas. Premešamo. Prelijemo z maslom in mešanico s
kurkumo. Zgnetemo testo.
Testo razrežemo na
manjše kose in oblikujemo štručke za burger. Položimo jih na pekač, pokrijemo s
krpo in pustimo počivati 25 minut.
Štručke nekajkrat
prebodemo z zobotrebcem, premažemo z vodo in potrosimo s črnim sezamom.
Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj. Pečemo 35 minut.
Marinirani file
divjega prašiča razrežemo na štiri manjše kose. Spečemo medium – srednje pečeno
(na vsaki strani 4 minute). V isti ponvi na hitro popečemo šampinjone, narezane
na rezine.
Rdeče zelje narežemo
na čim tanjše rezance.
Štručko prerežemo in
spodnji del premažemo z lutenico. Nanj položimo list sira in meso, narezano na
manjše rezine. Obložimo s koščki artičoke, popečenimi šampinjoni in rdečim
zeljem. Pokrijemo s sirom in zgornjim delom štručke. Postopek ponovimo z
drugimi štručkami.







    
  
  
Ni komentarjev
Objavite komentar