Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Hobotnica z bučo



Okusi za vse letne čase!
Okusi, ki očarajo vse dni v letu...
Kljub temu, da se poletje počasi poslavlja predstavljam recepturo,  ki ob pogledu na jed vrne spomine na prijetne dopustniške momente, spomine na morski zrak... Je pa tudi res, da se "tale"😂 hobotnica iz pečice prileže skozi vse leto... 😉😋
STE VEDELI!? Hobotnica ima kratko življenjsko dobo, ki traja od pol leta do pet let pri največjih vrstah.
Lahki in zdravi okusi...


o   1 hobotnica (cca 450 g)
o   1 korenje
o   ½ manjše buče hokaido
o   ½ rumene paprike
o   1 paradižnik
o   3 stroke česna
o   olivno olje
o   30 ml belega vina
o   ⅓ čajne žličke mešanice začimb za ribe
o   ¼ čajne žličke soli
o   limona

#SestavineZa
2 osebe

#ČasPriprave
75 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
mehkužci
#PostopekPripraveRecepta

Zelenjavo (korenje, buča, paprika, paradižnik) očistimo, narežemo na kose in stresemo v pekač. 
Hobotnico operemo pod hladno tekočo vodo. Nato jo dobro osušimo in postavimo v pekač k zelenjavi.
Hobotnici v pekaču dodamo česen, narezan na večje kose. Začinimo s soljo in z mešanico začimb za ribo. Pokapamo z olivnim oljem in premešamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj, za eno uro in deset minut. Deset minut pred koncem pečenja prelijemo z belim vinom. Ob hobotnici z zelenjavo serviramo krhlje limone.
Pri pripravi recepture sem uporabil malenkost soli. Saj nekoliko soli vsebuje tudi mešanica začimb za ribe, a tudi hobotnica ponuja jedi določeno stopnjo slanosti.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]