Sladko, ki vedno prepriča!
| Okusi za zajtrk, večerjo... |
Razlog, da nastala ta receptura je pa popolnoma preprost! Padel sladkor in ni bilo nič na zalogi... 😉😛😋Pripravljen je bil za večerjo in je bilo dovolj za dve osebe. Vsekakor pa je šmorn tudi odlična ideja za zajtrk.
| Jogurtov šmorn je tudi odličen zaključek kosila, pri katerem se je servirala enolončnica... |
o
2 jajci
o
1
vrečka vanilijevega sladkorja
o
2
zvrhani žlici sladkorja
o
1 čajna
žlica sode bikarbone
o
1 čajna
žlica pecilnega praška
o
1 ščep
soli
o
150 ml
tekočega jogurta
o
100 ml
mleka
o
120 g
moke
o
200 g
mešanega zmrznjenega sadja
o
2 žlici
mletega sladkorja
o
60 ml
cvetličnega medu
o
olje za
peko
|
#SestavineZa
2
osebe
#ČasPriprave
15
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
gluten
jajca
laktoza
|
| Odlično se ujame s praženim zamrznjenim sadjem, a pika na "i" je cvetlični med, ki vse skupaj poveže... |
#PostopekPripraveRecepta
Jogurt in mleko nalijemo v skledo. Dodamo vanilijev in kristalni sladkor, jajci in sol. Premešamo. Nato umešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in sodo bikarbono. Pustimo počivati 5 minut.
Ponev segrejemo, pokapamo z oljem in vanjo nalijemo polovico mase za šmorn. Pečemo 2-3 minute, da nastane zlato rjava skorja. Obrnemo in ponovimo postopek pečenja. S penovko narežemo na kose in potrosimo z mletim sladkorjem. Premešamo in pražimo še približno minuto in pol, da sladkor karamelizira. Postopek ponovimo še s preostankom mase.
Zamrznjeno sadje stresemo na vročo ponev in pražimo 2-3 minute, da se odtali in spusti sok.
Šmorn stresemo na servirni krožnik. Potrosimo s praženim sadjem in pokapamo s cvetličnim medom.




Ni komentarjev
Objavite komentar