Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Cvetača s hokaido bučo

KREMNA CVETAČNA JUHA - KREMNA JUHA IZ BUČE HOKAIDO - KOT JUHA ALI KOT SAMOSTOJNA JED: Popolni okusi za hladne septembrske dni...


Popolni okusi za hladne septembrske dni...
Kot juha ali kot samostojna jed "lahka jesenska enolončnica"...
Že nekaj dni v hladilniku opazujem cvetačo in bučo hokaido. Imel izdelano idejo kaj želim pripraviti, a sedaj na ta deževen dan končno uspelo. Kombinacija okusov pričara popolno in zdravo večerjo "NA ŽLICO". 🔝👌 Sestavine iz recepture zadostujejo za dve osebe, a če boste servirali kot "JUHA" bo za uvod v okusno kosilo zadostovalo za 4 jedce.

Pri pripravi kremne bučne juhe sem uporabil hokaido bučo iz trgovske police in zato jo tudi olupil. Če bi imel vrt in bi vedel kje je "zrastla" je nebi olupil. Tako da, če jo imate doma na vrtu je ni potrebno olupiti, pa še okus juhe bo polnejši... 👍😉
STE VEDELI! Če ste že kdaj lupili bučo, se najverjetneje spomnite, da je težavno in dolgotrajno opravilo. Namreč hokaido bučo za razliko od ostalih vrst buč, ni potrebno lupiti. Lupina je zelo tanka ter se med kuhanjem zmehča. Hkrati lupina med kuhanjem ohrani čudovito oranžno barvo, ki prijetno popestri končni videz na krožniku.
Okusi, ki bodo očarali...

#KremnaCvetačnJuha
o   350 g cvetače
o    čajne žlice soli
o   1 ščep grobo mletega čilija
o   ½ čajne žlice sušenega česna v zrnju
o   2 žlici mleka
#KremnaJuhaIzBuče
o   280 g buče hokaido (približno ½ sr. velike)
o   ⅓ čajne žlice soli
o   1 ščep mlete kumine
o   ½ čajne žlice sušenega česna v zrnju
o   ¼ čajne žlice karija
o   olivno olje
#Dodatki
o   2 jajci
o   30 ml alkoholnega kisa
o   pest svežih zelišč (meta, bazilika, peteršilj)

#SestavineZa
2 osebe – kot samostojna jed
4 osebe – kot juha

#ČasPriprave
20 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza
jajce
Kot juha za začetek okusnega kosila ali večerje...


#PostopekPripraveRecepta

Cvetačo razcvetkamo, operemo, odcedimo in stresemo v kozico. Zalijemo s toliko vode, da prekrije cvetačo. Dodamo mleko in začimbe. Ko voda zavre kuhamo 15 minut. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
Bučo očistimo in narežemo na manjše kose. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo 5 minut. Zalijemo s toliko vode, da prekrije koščke. Začinimo. Kuhamo 10 minut. Nato s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
V kozico nalijemo 200 ml vode in alkoholni kis. V vrelo vodo previdno ubijemo jajce. Kuhamo 3 minute. Poširano jajce s penovko previdno vzamemo iz kozice in ponovimo postopek še z drugim jajcem. 
V krožnik za juho nalijemo kremno cvetačno juho. Nato na sredino krožnika ulijemo bučno juho. Priložimo poširano jajce in potrosimo s svežimi zelišči.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo