Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jogurtova zloženka

TUDI KOT TORTA: Osvežujoča in okusna jogurtova sladica, ki se lahko servira tudi kot torta!


Osvežujoča sladica, ki se lahko servira tudi kot torta!
Popolni in osvežujoči okusi za jesenske dni...

Najverjetneje se tudi vam kdaj zgodi tako kot meni! Začrtani plani so se sredi delovnega procesa sladice spremenili, saj prišlo do "nesreče". 😏😙Namreč med brizganjem se mi strgala dresirna vrečka, na hitro bilo potrebno spremeniti  načrt in nastalo popolnoma nekaj drugega. Ampak, mogoče tale jogurtova zloženka celo bolj okusna od začrtanega cilja.👌😋
Pripravite lahko tudi jogurtove princeske...
STE VEDELI! Pšenična trava v prahu iz ekološke pridelave je priročna za uporabo. Lahko jo zmešamo v odličen smoothie ali pa jo pijemo pred obroki. Njena velika značilnost je klorofil, ki ji daje svežo zeleno barvo. Mlado pšenično travo pustijo kaliti oz. rasti 14 dni in jo takšno, svežo in mlado požanjejo in počasi posušijo. Tudi zmelje v prah se pšenično travo tako, da se ne uporabi mletja, kjer bi se ustvarjale višje temperature, ki bi lahko poškodovale lastnosti in učinkovine, ki jih vsebuje. Več o artiklu ⏩PŠENIČNA TRAVA V PRAHU…
Pšenično travo v prahu lahko uporabite tudi  pri pripravi ⏩okusnih domačih njokov, a med drugim jo uporabil tudi v ⏩žmešančku, kakor se tudi reče smutiju... 😉
Meta in limonina lupina se odlično ujame z jogurtovo kremo...

#Testo
o   150 g moke
o   1 žlica sladkorja
o   ščep soli
o   4 jajca
o   125 g margarine
o   250 ml vode
o   10 g pšenične trave v prahu MALINCA
#Nadev
o   300 ml tekočega jogurta
o   250 ml sladke smetane
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja
o   4 žlice kristalnega sladkorja
o   1 vrečka instant želatine – topna v hladnem (30 g)
#Ostalo
o   limonina lupina
o   listi sveže mete

#SestavineZa
6 oseb

#ČasPriprave
3 ure

#Zahtevnostna Stopnja
 👌 👌

#Alergeni
laktoza
jajce
gluten
Zeleno bela kombinacija...


#PostopekPripraveRecepta
Vodo nalijemo v kozico. Dodamo margarino, kristalni in vanilijev sladkor ter sol. Ko voda zavre, v kozico stresemo moko, kateri smo primešali pšenično travo v prahu. Ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se naredi cmok in odstopi od stranic posode (približno 3 minute). Odstavimo in pustimo, da se na pol ohladi.
V kozico s kuhanim testom ubijemo jajca. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti zmešamo v gladko gmoto.
Na pekač položimo kos papirja za pečenje. S polovice testa naredimo žličnike, ki jih polagamo s presledkom na pekač. Z druge polovice na pekaču zamažemo krog premera 21 centimetrov. 
Pekač poškropimo z vodo in postavimo v pečico ogreto na 180 stopinj. Pečemo 30 minut. Nato zmanjšamo temperaturo na 120 stopinj in sušimo 30 minut. 
Stepemo sladko smetano. Jogurt nalijemo v posodo za merjenje količine. Nato v posodo dodamo stepeno sladko smetano do mere 600 mililitrov (količina jogurta in stepene smetane skupaj 600 ml - preostanek smetane se porabi za dekoracijo). 
Odmerjeni količini dodamo vanilijev in kristalni sladkor. Premešamo. Dodamo instant želatino topno v hladnem in dobro premešamo. Postavimo v hladilnik, da jogurtova krema strdi (kremo lahko pripravite tudi že dan preje).
Žličnike s testa prerežemo na pol in napolnimo z jogurtovo kremo (na vsak žličnik ena dobra žlica). S preostankom kreme premažemo okroglo podlogo. Nadevane žličnike zložimo na podlogo. Postavimo v hladilnik za eno uro.
Jogurtovo zloženko pred serviranjem okrasimo s sladko stepeno smetano in potrosimo z listi mete ter naribano limonino lupino. Razrežemo na poljubne kose.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo