Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Ribje palčke s čipsom



Znamenita britanska ulična jed "fish and chips" v moji preobleki.
Popolna hrustljava ideja...

Že nekaj časa si želim pripraviti britansko klasiko z mojim priokusom. Na delovnem pultu se znašel polnozrnat pirin zdrob iz ⏩spletne trgovine MALINCA in file vitkega soma. Ob pogledu na artikla se mi dokaj hitro utrnila ideja. Tako da je pred vami končno še moja verzija ribe s krompirčkom. Končna verzija recepta, ki je pred vami, me zelo navdušila in resnično priporočam...
PRI RECEPTURI LAHKO UPORABITE TUDI LOSOSA, TUNO, OSLIČA...
#Osnova
o   350 ml polnozrnatega pirinega zdroba MALINCA
o   350 g ribjega fileja – vitki som
o   60 g čebule
o   850 ml vode
o   ščep soli
o   1 žlica masla
o   noževa konica čilija
o   ¼ čajne žlice koprca
o   ¼ čajne žlice grobo mletega česna
o    čajne žlice začimb za ribo
#Dodatki
o   jajca
o   ostra moka
o   olje za cvrtje
#Priloga
o   4 krompirje
o   rdeča sladka paprika
o   grobo mleti česen, sol
o   parmezan



#SestavineZa
4 osebe

#ČasTermičnePriprave
20 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌 👌

#Alergeni
gluten
jajca
riba
laktoza

Ob koncu recepture pa še en odličen in okusen namig iz polnozrnatega pirinega zdroba...
#PostopekPriprave
File vitkega soma narežemo na kocke, velikosti graha. Ribje kocke stresemo na vročo ponev. Dodamo maslo in sesekljano čebulo ter začinimo (čili, koprc,česen, začimbe za ribo). Pražimo 5 minut.
Zavremo vodo s ščepom soli. Dodamo pirin zdob in kuhamo 6 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo.  
Kuhanemu zdrobu dodamo pražene kocke ribjega fileja. Dobro premešamo. Stekleni pekač (20*16cm) oplaknemo s hladno vodo. Vanj stresemo pripravljeno zmes in po potrebi poravnamo. Postavimo v hladilnik in pustimo počivati, da se dobro ohladi (v hladilniku imate lahko shranjeno do 4 dni). 
Osnovo za ribje palčke stresemo na leseno desko in narežemo na palčke. Nato jih povaljamo v ostri moki, razžvrkljanem jajcu in ponovno v moki. Ocvremo v vročem olju, da palčke dobijo zlato rjavo barvo. Ocvrte ribje palčke položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
HITRI ČIPS: krompir olupimo, narežemo na čim tanjše rezine in operemo v hladni vodi. Dobro odcedimo. Nato rezine ocvremo v vročem olju. Krompirjeve rezine položimo na kos papirnate brisače in potrosimo s parmezanom, sladko rdečo papriko, česnom in soljo. Premešamo.
Ribjim palčkam iz pirinega zdroba in čipsom priložimo rezine limone. 
Še en namig iz polnornatega pirinega zdroba!

Okusno in osvežujoče

"Hrčki "💬 začeli hitro mleti, a rezultat resnično okusna nabodala... 😋😋


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]