Jesensko zimski okusi!
| Hitri hrustljavi okusi... |
Pri meni se v jesensko zimskem času poveča uporaba cimeta. In tako se je pred vami znašel že prvi recept s kolekcije jesensko zimskih okusov.
Ste vedeli, da se tradicionalno cimet uporablja kot aromatik, za blaženje različnih prebavnih motenj ter za krepitev telesne odpornosti. Zelo dobrodošel je tudi v kulinariki in se med drugim uporablja kot dodatek pri kuhanemu vinu, pečenih jabolkih, mlečnem rižu, kompotih. Ne sme manjkati niti pri vročih zimskih napitkih…
| Popolna ideja za goste, ki se ne najavijo... |
o 1 zavitek listnatega testa (275 g)
o 5 žlic kristalnega sladkorja
o 2 žlici cimeta
o 1 vrečka vanilijevega sladkorja (8 g)
o mleti sladkor za valjanje
|
#SestavineZa
350
g
#ČasTermičnePriprave
15
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
gluten
|
| Malo sestavin in hitro... |
#PostopekPripraveRecepta
Listnato testo razvijemo. Nato ga potrosimo s cimetom, kristalnim in vanilijevim sladkorjem. Zavijemo v zavitek.
Zavitek narežemo na kose širine en centimeter. Delovno površino potrosimo z mletim sladkorjem. Kos "zvitek" postavimo na delovno površino in vrh potrosimo z mletim sladkorjem. S kuhinjskim valjem kos "zvitek" stanjšamo na debelino dva do tri milimetre. Postopek ponovimo še z ostalimi kosi.
Pekač obložimo s kosom papirja za peko. Nanj položimo cimetovo pecivo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 12 minut.



Ni komentarjev
Objavite komentar