Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zadnje letošnje srečanje burgerja in piva!

To soboto in nedeljo, 14. in 15. oktobra, se bo na drugem in hkrati zadnjem letošnjem Pivo & Burger Festu v omamnih vonjavah ponovno dimilo nebo nad Pogačarjevim trgom. Sredi Ljubljane bodo v velikem poku trčila piva v vsej svoji hladnosti in burgerji v vsej svoji slastnosti, sočnih užitkov željne dušice pa bodo obiskovalci lahko privezovali v soboto od 11. do 23. ure, v nedeljo pa od 11. do 22. ure.


Sredi Ljubljane bodo v velikem poku trčila piva v vsej svoji hladnosti in burgerji v vsej svoji slastnosti!
Fotografije: Pivo & Burger Fest
To soboto in nedeljo, 14. in 15. oktobra, se bo na drugem in hkrati zadnjem letošnjem Pivo & Burger Festu v omamnih vonjavah ponovno dimilo nebo nad Pogačarjevim trgom. Sredi Ljubljane bodo v velikem poku trčila piva v vsej svoji hladnosti in burgerji v vsej svoji slastnosti, sočnih užitkov željne dušice pa bodo obiskovalci lahko privezovali v soboto od 11. do 23. ure, v nedeljo pa od 11. do 22. ure. 
Rdeči, črni, rumeni, beli, morski in mesni, taki, ki navdih iščejo v domači vasi, in taki, ki kukajo prek meja ali skačejo preko oceanov. Pa zlati, rjavi in jantarni, nežni in korajžni, klasični ali eksotično začinjeni. Burgerji in piva, pri katerih ni meja ne pri konceptih ne pri kombinacijah in ki že četrto sezono zapored navdušujejo tako zaprisežene ljubitelje kot naključne mimoidoče, domačine in turiste. »Pomladni Pivo & Burger Fest je bil najuspešnejši doslej, zato verjamem, da bo tudi jesenska izvedba pritegnila množico tistih, ki cenijo sproščeno druženje s svojimi prijatelji v družbi dveh gurmanskih prijateljev – piva in burgerja,« je pred dogodkom povedal Lior Kochavy, idejni oče festivala. 
Nekatera piva ostajajo skrivnost do zadnjega!
Redni obiskovalci po štirih letih že vedo, da si lahko na Pivo & Burger Festu obetajo veliko novosti, ki jih tu v pokušino ponudijo pivovarne in restavracije, nekateri novinci na sceni pa prav ta dogodek izberejo za predstavitev širši javnosti. Tako se bo na dogodku predstavila septembra zagnana pivovarna Ressel, ki, med drugim, vari kristalno čisti Golden Ale, aromatični Pale Ale in čokoladni, temni Porter.
Novosti bodo pripeljali tudi mikro-pivovarski velikani. Pelicon bo kot prvi, kjer so zvarili ta stil piva v Sloveniji, pripeljal Veliki IPA, pivo stila trojni IPA z 10% alkohola, Bevog pa bo predstavil kar tri nova piva. Dve bosta skrivnost ostali do zadnjega, za tretje pa so v Bevogu le izdali, da gre za Siberian Table Beer stila Russian Imperial Stout. Prvič se bo s pivom, zvarjenim v lastni pivovarni, na Pivo & Burger Festu predstavila sicer že uveljavljena pivovarna Maister Brewery, Crazy Duck Brewery bo postregla novo pivo stila Witbier, torej belgijski stil pšeničnega piva s koriandrom in pomarančno lupino, Mali Grad pa simpatično poimenovani pšenični porter Wheat or without you s kremasto peno in močnimi okusi po kavi in čokoladi. 
Slovenija, hmeljarska velesila
Trgatev grozdja Slovenci dobro poznamo, manj znano pa je, da istočasno poteka tudi trgatev hmelja in da živimo v državi, ki kljub majhnosti sodi med svetovne hmeljarske velesile. Prav majhnost slovenskim pivovarjem omogoča tudi pripravo  wet-hopped piv, za katere uporabijo svež hmelj, ki mora z njive v predelavo priti v največ enem dnevu. Prav takšnega bo na Pivo & Burger Festu predstavila pivovarna Hopsbrew. Poimenovali so ga Harvest IPA, pripravili pa so ga s svežim slovenskim hmeljem nove sorte Styrian Kolibri.
Planet Burger
Nekaj novosti se obeta tudi na planetu Burger, kjer bo letos prvič pristala domžalska ekipa Mangoop Burgers 'n' Stuff, ki bo v lačne roke izročala Mangoop burgerje z bourbon whiskey prelivom in Ronnie burgerje z osvežilno sladko-kislo kumarično omako, stari znanec GourmeThomas pa bo ponudbi svojih klasikov govejega, piščančjega in sladkega Nutellinega burgerja dodal še burger s sočnimi, natrganimi svinjskimi rebrci. Za ljubitelje počasi pripravljenega, ure in ure cmarjenega sočnega mesa, bodo obvezna postojanke še pri stojnicah ekip Superhrust, HillBilly's in 7 Burger Kamnik, priljubljene klasike Pivo & Burger Festa pa bodo obiskovalci seveda našli pri stojnicah mariborskega Jack & Joe Steak and Burger Cluba, celjskega Starega piskra in ljubljanskega HOOD Burgerja. Pri slednjem bodo ponudbo svojih klasikov tokrat dopolnili še s posebnežem po imenu Fat Boy Slim, ki ga v višave ponese posebna omaka iz kikirikijevega masla, majoneze in cvetličnega medu, 100% slovenska pašna govedina pa se v bombici druži še s sirom  cheddar, rezinami hrustljave Kraške pancete in kumaric.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo