Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Šampinjoni s slivami

NADEVANI ŠAMPINJONI #ROZAOKTOBER :Skozi recepte z roza noto želim spodbuditi ženske kako pomembno je samopregledovanje dojk. Saj je rak dojk najpogostejša oblika raka pri ženskah.


Preprosta in zelo okusna jed kot prigrizek ali glavna jed!
Sočno in tak okusno...
Že drugo leto zapored želim prispevat en majhen delček k #rozaoktober . Skozi recepte z roza noto želim hkrati spodbuditi ženske kako pomembno je samopregledovanje dojk. Saj je rak dojk najpogostejša oblika raka pri ženskah.
Z nakupom šampinjonov v roza embalaži in pripravo recepta želim podpreti trgovsko verigo #Hofer pri osveščanju in posledično združenje EUROPA DONNA, katerega temeljni cilj je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje in uspešno celostno rehabilitacijo.
»Ena izmed najbolj učinkovitih metod, da odkrijete raka dojk že v zgodnjem stadiju, je samopregledovanje. Dobro je pričeti že v mladosti in nadaljevati vsak sedmi do deseti dan po začetku menstruacije, vse do menopavze, nato pa na izbrani dan v mesecu. Če se na redno pregledovanje nikakor ne morete navaditi, si pomagajte z brezplačno mobilno aplikacijo BREAST TEST, ki ga je razvilo združenje Europa Donna, in vas bo opozorila na samopregled.« vir hofer.si in europadonna-zdruzenje.si
Moj prispevek k osveščenosti...


o   1 paket šampinjonov za žar (400 g)
o   70 g suhih sliv brez koščic
o   1 zvrhana žlica praženih in fino mletih bučnih semen
o   1 zvrhana žlica kremnega sira maskarpone
o   60 g sira mocarela
o    čajne žlice grobo mletega čilija
o   2 ščepa soli
o   olivno olje
o   luštrek

#SestavineZa
2 osebe

#ČasPriprave
15 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza

Pred peko...

 #PostopekPripraveRecepta
Šampinjone operemo pod hladno tekočo vodo in osušimo. Odstranimo stebla (bet).
Stebla narežemo na majhne koščke. Dodamo maskarpone, fino mleta bučna semena in na majhne koščke zrezane suhe slive. Začinimo s ščepom soli in grobo mletim čilijem. Premešamo.
S pripravljeno maso nadevamo klobuke šampinjonov, ki smo jih začinili s soljo in čilijem. Obložimo z rezinami mocarele. Nadevane klobuke postavimo v pekač in pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 210 stopinj za 12 minut. Pred serviranjem potrosimo z grobo zrezanim luštrekom.
Šampinjone lahko servirate kot prigrizek, predjed ali glavno jed. Pri meni bila še solata iz rukole s češnjevim paradižnikom. Pika na "i", aranžma iz embalaže... 💟


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo