Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjski zrezki z jabolki in šalotko

Svinjski zrezki z jabolki in šalotko – hitro, sočno kosilo v eni ponvi z nežno omako. Pripravljeno v 20 minutah.

Sočna klasika z jesenskim pridihom. Sladko jabolko in rahlo karamelizirana šalotka naredita mehke zrezke še bolj udobne – popoln začetek tedna.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 svinjska zrezka (kare ali ribica, 300–350 g skupaj)
  • 1 jabolko (slajša sorta)
  • 1 večja šalotka ali ½ rdeče čebule
  • 1 žlička masla + 1 žlička olja
  • ½ žličke dijonske gorčice
  • 100 ml jušne osnove ali voda + ¼ jušne kocke
  • ½ žličke timijana (svež ali suh)
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Zrezka rahlo potolči in začini s soljo ter poprom.
  2. Na ponvi segrej olje in maslo, zrezke popeci 3–4 minute na vsaki strani. Odloži na krožnik.
  3. Dodaj narezano šalotko in jabolko, praži 3–4 minute, da se zmehčata in rahlo karamelizirata.
  4. Dodaj gorčico, timijan in osnovo (ali vodo + kocko). Kuhaj 2–3 minute.
  5. Vrni zrezke, pokrij in duši 5 minut, da se okusi povežejo.

Namig: Za svilnato omako dodaj čisto na koncu žličko hladnega masla.

0.0/ 5 (0)
PDF Kuhla – Rola se mi: ideje za tortilje
TORTE • RECEPTI

Še več idej za TORTE...

Okusne kombinacije za razvajanje.

Razišči
PDF Kuhla – Rola se mi: ideje za tortilje
KUHLA • 7 IZDAJI

Še več idej za ...

Okusne kombinacije za razvajanje v domačem okolju

Poglej ponudbo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo