Sočna klasika z jesenskim pridihom. Sladko jabolko in rahlo karamelizirana šalotka naredita mehke zrezke še bolj udobne – popoln začetek tedna.
Sestavine (za 2 osebi)
- 2 svinjska zrezka (kare ali ribica, 300–350 g skupaj)
- 1 jabolko (slajša sorta)
- 1 večja šalotka ali ½ rdeče čebule
- 1 žlička masla + 1 žlička olja
- ½ žličke dijonske gorčice
- 100 ml jušne osnove ali voda + ¼ jušne kocke
- ½ žličke timijana (svež ali suh)
- sol in poper po okusu
Postopek
- Zrezka rahlo potolči in začini s soljo ter poprom.
- Na ponvi segrej olje in maslo, zrezke popeci 3–4 minute na vsaki strani. Odloži na krožnik.
- Dodaj narezano šalotko in jabolko, praži 3–4 minute, da se zmehčata in rahlo karamelizirata.
- Dodaj gorčico, timijan in osnovo (ali vodo + kocko). Kuhaj 2–3 minute.
- Vrni zrezke, pokrij in duši 5 minut, da se okusi povežejo.
Namig: Za svilnato omako dodaj čisto na koncu žličko hladnega masla.

TORTE • RECEPTI
Še več idej za TORTE...
Okusne kombinacije za razvajanje.
Razišči

KUHLA • 7 IZDAJI
Še več idej za ...
Okusne kombinacije za razvajanje v domačem okolju
Poglej ponudbo
Ni komentarjev
Objavite komentar