Barvit in hrustljav: hitro pečena zelenjava, riževi rezanci in preliv iz sojine omake in sezama.
Sestavine (za 2 osebi)
- 120 g riževih rezancev
- 1 rdeča paprika
- 1 manjša bučka
- 1 korenček
- pest brokolija
- 2 stroka česna
- košček ingverja (2 cm)
- 3 žlice sojine omake
- 1 žlica riževega kisa ali limoninega soka
- 1 žlička sezamovih semen
- 1 žlička sezamovega olja (neobvezno)
- olje za wok, sol in poper po okusu
Priprava
- Rezanče namoči ali skuhaj po navodilih in odcedi.
- Na zelo vroči ponvi segrej olje. Dodaj narezano zelenjavo in praži 3–4 min (naj ostane hrustljava).
- Dodaj sesekljan česen in ingver, premešaj, vmešaj rezance.
- Začini s sojino omako, kisom/sokom, sezamom ter soljo in poprom po okusu. Na hitro premešaj.
Namig: Za beljakovine dodaj kocke tofuja ali umešano jajce.
Ni komentarjev
Objavite komentar