Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: jagode lahko nadomestite z borovnicami (1 jagoda - 1 žlica borovnic) ; melonina juha z žličniki je odličnega okusa če je dobro ohlajena
Sestavine za 4 osebe:
1 srednje velika melona
8 jagod
4 žlice kreme mascarpone
6 žlic mletega sladkorja
2 zavitka vanili sladkorja
8 listov sveže mete
0,10 l sladke smetane
Priprava:
Melono prepolovimo, odstranimo koščice in lupino ter narežemo na kocke.
Narezano melono stresemo v posodo, dodamo vanili sladkor in sladko smetano ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko tekočino.
Postavimo v hladilnik za 15 minut.
Jagode operemo, očistimo ter narežemo na majhne kocke.
Narezanim jagodam dodamo mleti sladkor in s pomočjo žlice dobro zmešamo.
Pustimo počivati v hladilniku 10 minut.
Jagodam s sladkorjem dodamo kremo mascarpone in s pomočjo kuhinjske metlice močno mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.
Maso za žličnike postavimo v hladilnik za 15 minut.
Ohlajeno mleto melono natočimo v kozarce in vanjo položimo jagodne žličnike (jagodno kremo s pomočjo dveh čajnih žličk oblikujemo v žličnike).
Metine liste narežemo na tanke rezance ter potrosimo po melonini juh.
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: jagode lahko nadomestite z borovnicami (1 jagoda - 1 žlica borovnic) ; melonina juha z žličniki je odličnega okusa če je dobro ohlajena
Sestavine za 4 osebe:
1 srednje velika melona
8 jagod
4 žlice kreme mascarpone
6 žlic mletega sladkorja
2 zavitka vanili sladkorja
8 listov sveže mete
0,10 l sladke smetane
Priprava:
Melono prepolovimo, odstranimo koščice in lupino ter narežemo na kocke.
Narezano melono stresemo v posodo, dodamo vanili sladkor in sladko smetano ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko tekočino.
Postavimo v hladilnik za 15 minut.
Jagode operemo, očistimo ter narežemo na majhne kocke.
Narezanim jagodam dodamo mleti sladkor in s pomočjo žlice dobro zmešamo.
Pustimo počivati v hladilniku 10 minut.
Jagodam s sladkorjem dodamo kremo mascarpone in s pomočjo kuhinjske metlice močno mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.
Maso za žličnike postavimo v hladilnik za 15 minut.
Ohlajeno mleto melono natočimo v kozarce in vanjo položimo jagodne žličnike (jagodno kremo s pomočjo dveh čajnih žličk oblikujemo v žličnike).
Metine liste narežemo na tanke rezance ter potrosimo po melonini juh.
Ni komentarjev
Objavite komentar