Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Hitra mineštra

Pride dan, ko je potrebno malo počistiti hladilnik ali pa preintenzivno sončni žarki kličejo v naravo.
4 osebe
30 minut
Kaj potrebujete za hitro in preprosto enolončnico? 
600 g mešane zelenjave (koleraba, rumeno korenje, paradižnik, paprika, čebula, podolgovata kumara, por)
400 g piščančjih hrenovk
1 konzerva koščkov paradižnika v lastnem soku (400 g)
200 g testenin (špageti)
1 jušna kocka
3 stroke česna
sol
tribarvni grobo mleti poper
1.5 l vode
20 ml olivnega olja


PRIPRAVA 
Zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke. Nato jo stresemo v kozico, pokapamo z oljem in prepražimo (5 min). Dodamo grobo sesekljan česen, začinimo s poprom, jušno kocko in zalijemo z vročo vodo ter paradižnikovimi koščki v lastnem soku.

Ko zavre, kuhamo 15 minut.
Po petnajstih minutah kuhanja, dodamo na kolobarje narezane hrenovke in nalomljene špagete. Kuhamo še 9 minut.

Ob koncu kuhanja enolončnico poizkusite in solite po okusu.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]