Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Pečena koruza s pestom

Pečena koruza, ki se v kombinaciji s pestom topi v naših ustih. Enostaven recept, ki vam bo vzel le 5 minut časa za pripravo! 

Kaj se potrebuje za pripravo okusnega koruznega storža?

4 koruzne storže
20 g ribanega parmezana
4 žlice pesta rosso (pesto iz suhega paradižnika)
sol



PRIPRAVA

Koruzne liste potegnemo do polovice in storžem znotraj odstranimo svilene nitke.
Nato z listi zopet pokrijemo koruzni storž in jih povežemo z vrvico. 

Storže namočimo v osoljeno hladno vodo, za 30 minut.
Koruzne storže vzamemo iz vode in jih položimo na pekač.

Nato pekač položimo v ogreto pečico na 195°C, za 30 minut.

Med peko koruzne storže večkrat obrnemo.
Iz pečene koruze odstranimo nit in odstranimo koruzne liste.
Storže s koruzo, s pomočjo kuhinjskega čopiča, premažemo s pestom in potrosimo s parmezanom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]