Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrustljavi šparglji

Za spremembo, sem pripravil namig za hladno kosilo. Okusne hrustljave šparglje s semeni črnega sezama in drobljenimi zlatimi lanenimi semeni lahko brez zadržkov servirate tudi kot predjed, prigrizek ali pripravite za malico TO GO, za v šolo ali službo...
0
Za spremembo, sem pripravil namig za hladno kosilo ali večerjo. Okusne hrustljave šparglje s semeni črnega sezama in drobljenimi zlatimi lanenimi semeni lahko brez zadržkov servirate tudi kot predjed, prigrizek ali pripravite za malico TO GO, za v šolo ali službo...
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNEGA PRIGRIZKA?
Testo…
140 g moke tip 500
90 ml vode
1 ščepec soli
2 žlici olivnega olja +za premaz
Ostalo…
1 šop špargljev 450 g
1 žlica masla
70 g nacho sira
sol po okusu
grobo mleti tribarvni poper po okusu
drobljeno laneno seme PEGAN 100% ekološko, kaljena semena, 100% presno
črni sezam PEGAN 100% presno, kaljena semena, 100% ekološko, brez glutena
ostrigina omaka brez glutena


POSTOPEK PRIPRAVE…
Moko stresemo v posodo. Dodamo ščepec soli ter prelijemo z oljem in vodo. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto. Stresemo na pomokano delovno površino in dobro pregnetemo. Hlebček vlečenega testa položimo nazaj v posodo. Na tanko premažemo z olivnim oljem, pokrijemo s krpo in pustimo počivati, 20 minut.
Testo gnetite približno 6 minut. Kako veste kdaj je vlečeno testo dovolj pregneteno? Ko hlebček prerežete, niso več vidne sledi moke in ni zračnih mehurčkov. Pred počivanje testa se vlečeno testo premaže z oljem, da se ne naredi povrhnica, postane bolj prožen in ga je veliko lažje razvleči.
 Šparglje operemo pod tekočo hladno vodo, osušimo in očistimo (spodnji del -"leseni del" odrežemo ter povrhnico na sopdnjem delu, s pomočjo noža za lupljenje krompirja odstranimo, ker je "vlaknasta" ). V ponvi raztopimo maslo. Dodamo šparglje in začinimo po okusu s soljo in poprom. Pražimo 5 minut.
Hlebček vlečenega testa stresemo na rahlo pomokano delovno površino in razvlečemo. Testo razrežemo na enako velike pravokotnike. Vsak špargelj posebaj zavijemo v kos vlečenega testa, tako da zgornji del gleda ven. Šparglje, zavite v vlečeno testo, položimo na pekač. 
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 22 minut. Pečene šparglje ohladimo.
Razvlečeno testo razrežite na pravokotnike, a količino prilagodite količini špargljev. V mojem primeru je bilo v šopu 16 špargljev...
 Pečeno testo na špargljih premažemo z nacho sirom. Polovico jih povaljamo v semenih črnega sezama, a drugo polovico v drobljenih semenih zlatega lanenega semena. Pred serviranjem hrustljave šparglje pokapamo z ostrigino omako.
Pred uporabo, nacho siru dodajte dve žlice vroče vode in dobro premešajte. Okus bo ostal isti, a boste dobili na volumnu in veliko lažje in lepše boste sir nanesli na testo.
 Ob okusnih hrustljavih špargljih servirajte listnato solato po lastnem izboru in okusu. V okusen hladen obrok sem vključil črni sezam in zlato laneno seme PEGAN, ki je obrok samo še dodatno popestrilo z lepim okusom.
Več o kaljenih semenih si lahko preberete na spletni strani PEGAN, a tam dobite tudi informacije kje se da kupiti... :-)
OGLASNO SPOROČILO
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo