Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Nadevan avokado

POLETNI RECEPTI - AVOKADO - polnjen oz. nadevan : Preprosto, hitro pripravljeno in zelo okusno!


Preprosto, hitro pripravljeno in zelo okusno! 
Trenutno sem v fazi razvijanja štirih novih receptur, ideje pa občasno iščem tudi med brskanjem po fotografijah na spletu. Slučajno sem naletel na nekaj podobnega in ideja na fotki mi bila tako všečna, da izdelal svojo verzijo... 😋😉
Nadevan avokado lahko servirate kot zajtrk, kosilo ali večerjo. Obroku primerno prilagodite le prilogo. Recepturo sem sestavljal in pripravljal v času med zajtrkom in kosilo. Ker preskočil zajtrk in bil čas skoraj že za kosilo, sem oba obroka združil. Kot prilogo pa serviral paradižnik, kumaro in liste rdeče bazilike.
1 zrel avokado
5 rezin kraške pancete
1 jajce
sol, kajenski poper, grobo mleti čili
In še za preliv…
1 žlica sezamove paste – tahini
2 žlici ostrigine omake
5 žlic hladne vode
sok polovice limete
Jajce skuhamo v soljeni vodi - 7 minut. Nato ga ohladimo in olupimo.
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in olupimo. "Luknjo" od koščice, z žlico, poglobimo oz. prilagodimo velikosti jajca (pravilna velikost luknje - polovica jajca). Polovici avokada začinimo s soljo, kajenskim poprom in grobo mletim čilijem.
V izdolbino položimo jajce in pokrijemo z drugo polovico. Združeni polovici ovijemo v rezine kraške pancete. Nadevan avokado položimo na ponev in popečemo na vseh straneh.
Preliv: V gladko tekočino zmešamo sezamovo pasto, ostrigino omako, hladno vodo in limetin sok. Če se vam zdi preliv pregost, dodate še par žlic vode!

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo