Avokado burgerHitro pripravljen in zelo okusen recept iz avokada!
V teh vročih dneh se prileže nekoliko bolj lahka hrana. Med sestavljanjem zapiskov za naslednjo objavo v #NeDelo #OdprtaKuhinja (vsak tretji vikend v mesecu) se mi je utrnila zamisel za naslednjo recepturo, ki jo lahko uvrstim v rubriko "POLETNA VEČERJICA", ki je bila moja tema v preteklem mesecu.
Jaz sem poleg serviral še nekoliko rezin popečene kraške pancete in solatko iz avokada, paradižnika in redkvic. Ne bo pa nič narobe, če poleg servirate mlad pečen krompir, ocvrt sladki krompir...
1 zrel avokado
1 žlica sirnega namaza z zelišči
1 rezina paradižnika
3 rezine kraške pancete
po 2 lista zelene in rdeče bazilike
1 limeta
sol
tribarvni grobo mleti poper
grobo mleti čili
črni sezam
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in olupimo. Nato ga dobro pokapamo s sokom limete.
Rezine kraške pancete popečemo (brez dodajanja maščobe, na obeh straneh) na vroči ponvi, da dobi zlato rjavo barvo. Nato rezine položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo, se ohladijo in postanejo hrustljave.
Spodnji del avokada začinimo s soljo, tribarvnim poprom in čilijem. Premažemo s sirnim namazom. Obložimo z rezino paradižnika, hrustljavo panceto in listi sveže bazilike. Drugi kos avokada premažemo s sirnim namazom in pokrijemo. Vrh začinimo s soljo, poprom, čilijem in potrosimo s črnim sezamom.

Avokado burger dobil bratca ⏩AVOKADOV BURGER

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018