Čokoladna salama



Pecivo za več dni! 
Priprave in zapiski na recept so se pripravili že v predprazničnem obdobju preteklega leta. V prvi vrsti je bil namen porabiti sladko, ki bo ostalo. Na srečo ali žalost 🙈🙉🙊ni ostalo nič sladkega. Na trgovski polici poiskal osnovo za čokoladno salamo, a pred vami rezultat z dodatki iz shrambe.



Pri pripravi sladke naslade uporabil med drugim sladko kokosovo kremo in vanilijevo pasto. Alternativa: kokosova krema po sestavi in okusu zelo podobna kokosovemu olju. Tako, da lahko uporabite tudi le tega. Če nimate doma na zalogi vanilijeve paste lahko uporabite tudi vanilijevo aromo (3-4 žlice).
#KajPotrebujeteZaPripravo



250 g orehovih rogljičkov
100 g linškega peciva s čokoladnim polnilom
300 g mlečne čokolade z lešnikovo kremo
50 g kokosove moke
100 g lešnikovega namaza (nutella)
100 g sladke kokosove kreme
200 g marcipana
2 žlici vanilijeve paste
2 žlici marelične marmelade
2 žlici mletega sladkorja
#SestavineZa
1,20 kilograma peciva

#ČasCelotnePriprave
10 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
gluten
laktoza
jajca
oreščki

#PostopekPriprave

Orehove rogljičke in linško pecivo zdrobimo v sladke drobtine (sem in tja naj ostanejo nekoliko večji koščki).
Sladkim drobtinam dodamo stopljeno mlečno čokolado, kokosovo moko, lešnikov namaz, kokosovo kremo, vanilijevo pasto in marmelado. Premešamo, da se sestavine povežejo.
Zmes stresemo na delovno površino. Potrosimo z marcipanom, narezanim na trakove. Pregnetemo, da se sestavine povežejo in oblikujemo v valj.
Na delovno površino položimo kos folije za živila. Nato jo potrosimo z mletim sladkorjem. Čokoladni valj položimo na folijo in zavijemo. Shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Čokoladno salamo odvijemo in z ostrim nožem narežemo na rezine širine pol centimetra.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018