Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krofek pralineji

Čokoladni pralineji v obliki krofov kar tko za sladkanje. Bo pa receptura prav prišla ob naslednjem karnevalu - pust!
0


Čokoladni pralineji v obliki ameriških krofov!
Če ne prej za pusta!!!👯👮💩👻👺👳💀

Slastni recept iz čokolade za razvajanje v dvoje! Če ne preje, pa pride recept prav ob naslednjem pustu...👌😉
Za pripravo čokoladnih pralinejev sem uporabil silikonske modelčke za krofe (premer 7cm, višina 2cm). Ni potrebe pustiti delo, ki ga trenutno opravljate in iti v lov za silikonskimi modelčki.😂😜 Uporabite lahko tudi katero drugo obliko silikonskih modelčkov...
Če vam je bela čokolada bolj všečna kot temna 😝😂 lahko pralineje pripravite le iz nje...
Ste vedeli, da je okus in kosistenca čokolade odvisna od izdelave čokolade. Čokolado izdelujejo iz kakavovih zrn, ki jih oberejo in predelajo, da dobijo kakavovo maslo ter kakavovo maso.  Ti dve sestavini združijo na različne načine in s tem dobijo različne okuse...
Osma po vrsti! Drugače😉 pa spodnja receptura iz kolekcije #poletje18 #cokoladniizziv, ki si ga zadal ob koncu petega meseca. Na idejo prišel ob skodeli kave #LokaSpecial, prebiranju knjige Čokoladne dobrote in gledanju filma Julie & Julia. Torej čez poletje bom predstavil vseh enaindvajset receptov skozi moje modre👀 okice... 💪😉
Kolekcijo receptur, ki se bo dopolnjevala do cilja "21", lahko spremljate ⏩"TUKAJ"
Idejo črpal iz recepta "PRALINEJI V OBLIKI VRTNIC"...

.

#TemnaČokolada
150 g temne čokolade (najman 56% delež kakava)
30 ml sladke smetane
žlica arome karamel
20 ml rožne vode

#BelaČokolada
150 g bele čokolade
žlica vanilijeve arome
žlica sončničnega olja



#SestavineZa
6 kosov

#ČasPriprave
8 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza

Notranjost silikonskih modelčkov obrišemo s kosom papirnate brisače, ki smo jo poškropili s sončničnim oljem.
Belo čokolado nalomimo na manjše kose. Dodamo aromo in olje. Nato jo raztopimo nad vodno soparo.
V drugo skledo nalomimo temno čokolado. Prilijemo sladko smetano, karamel in rožno vodo. Raztopimo nad vodno soparo.
Uporabite lahko katero drugo obliko...
S čajno žlico izmenično modelčke polnimo s stopljeno belo in temno čokolado. Silikonske modelčke s čokolado shranimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Ohladi ter, da se razvijejo okusi (najmanj 2 ure).
Čokoladne pralineje v obliki ameriških krofov previdno odstranimo iz modelčkov. Za podlogo ob serviranju uporabimo papirnate košarice za mafine.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo